BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'a İlhan Mansız kazığı

Beşiktaş Futbol Akademisi Avustralya açıldı. Açılışa katılacağı duyurulan İlhan Mansız'ın son dakikada kararını değiştirmesi ve gelmemesi moralleri bozdu!

Abone ol

Beşiktaş Futbol Akademisi Avustralya açıldı.Açılışa katılacağı duyurulan İlhan Mansız'ın son dakikada kararını değiştirmesi ve gelmemesi moralleri bozdu!

Beşiktaş yurt dışındaki son futbol okulunu Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen tören ile açtı.Coburg Oval Stadyumda gerçekleşen açılışa Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan, Moreland Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, Beşiktaş Kulübü Spor Okulları Sorumlusu Nedim Sarsmaz, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın ve Beşiktaş Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak'ın yanı sıra işadamları ve çok sayıda Beşiktaşlı katıldı.

Başkonsolos Aydın Nurhan ve Moreland Belediye Başkanı Öztürk yıldız okulun açılışını sembolik olarak kurdela keserk yaptılar ve hayırlı olsun dediler.

Törende konuşma yapan Avustralya Beşiktaş Futbol Akademisi Başkanı Güngör Yurtseven katılımcılara teşekkür etti.Yurseven yaptığı konuşmada önümüzdeki yıllarda Avustralya'ya faydalı evlatlar yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.İşadamları ve ailelerin yapılan çalışmalara destek vermesini istedi.

KAYITLAR BAŞLADI

Avustralya Beşiktaş Futbol Akademisi'ne 8 – 10 – 12 – 14 ve 16 yaş gruplarında kayıt olmak isteyenlerden yıllık 1100 Avustralya Doları kayıt ücreti talep edilirken bunun karşılığında tüm sporculara antreman malzemelerinin temin edileceği açıklandı. Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak'ın bir süreyle Avustralya'da kalacağı ve okulun genel idaresini yapacağı ifade edilirken ilerleyen dönemlerde Türkiye'den deneyimli hocaların da getirileceği ifade edildi.

İLHAN MANSIZ AÇILIŞA GELMEDİ!

Avustralya Beşiktaş Futbol Akademisi'nin açılış aşamasında yapılan duyurularda Avustralya'ya geleceği söylenen Beşiktaş'ın bir dönem adından çok söz ettiren futbolcusu İlhan Mansız sporseverler arasında hayal kırıklığı yarattı.Akademi yöneticileriyle her konuda anlaşmasına rağmen son dakikada kararını değiştirerek Avustralya'ya gelmekten vazgeçen İlhan Mansız'ı görmek umuduyla açılışa gelen taraftarlar oldukça üzüldü.Alınan bilgiye gore Mansız'ın uçak biletinin dahi alındığı fakat son anda kararını değiştirmesinin profesyonellikle bağdaşmadığı belirtildi.

BAŞKONSOLOS: BEN İÇ GÜVEYSİ OLDUM

Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan yaptığı konuşmada kendinin bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söylerken Avustralya'da Galatasaray ve Beşiktaş futbol okullarını açtığını ve kendi eşinin bir Beşiktaş taraftarı olduğunu söylerken "Ben de artık iç güveysi oldum"dedi.

Avustralya'da yaşayan Türklerin çok başarılı olduklarını söyleyen Nurhan "Altyapı eğitim.Biz burada bu işi ikinci okulumuzla başlatıyoruz.Atatürk'ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" dedi.Okulun açılmasıyla birlikte sağlam karakterli, dürüst, namuslu, iyi insanların bu okuldan mezun olacağını dile getiren Başkonsolos Nurhan "Bu işe gönül verenleri kutluyorum" dedi.Beşiktaş camiasına kendilerine bu imkanı verdikleri için teşekkür ederken Nurhan "Yaşasın Beşiktaş" diyerek sözlerini tamamladı.

Moreland Belediye Başkanı Öztürk Yıldız ise yaptığı konuşmada akademinin başkanı Güngör Yurtseven'I tebrik ederken çalışmalarında başarılar diledi.

YENİ ERSAN'LAR İSTİYORUZ

Avustralya Beşiktaş Futbol Akademisi açılışı için Türkiye'den davet edilen Beşiktaş Kulübü Spor Okulları Sorumlusu Nedim Sarsmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın ve Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak da açılışta yer aldı.

Nedim Sarsmaz, Beşiktaş'ın spor okulları bakımından Arsenal'le yarıştığını söyledi. Beşiktaş'ın Brezilya ve Kuzey Amerika'da da yakın zamanda spor okulu açacaklarını da dile getiren Sarsmaz Beşiktaş'ın kuruluş tüzüğünün 1. Maddesi doğrultusunda çalışmalarına devam ettirdiklerini söyledi. Sarsmaz "Beşiktaşın bayrağını ve dolayısıyla Türkiye'nin bayrağını dalgalandırıyoruz.İnşallah gençlerimizden Ersan'lar gibi birkaç futbolcular çıkar onu hem Türk hem de dünya futboluna kazandırmış oluruz" dedi.

Programın son bölümünde Ekol Sanat Okulu öğrencilerinin sergilediği halk dansları büyük beğeni topladı.