BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Filistin'de 'mezarlık indifadası'

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi Filistinlilerin Batı Şeria'daki İsrail işgaline, mezarlıklarla karşı koymaya çalıştığını yazdı.

Abone ol

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi Filistinlilerin Batı Şeria'daki İsrail işgaline mezarlıklarla karşı koymaya çalıştığını yazdı.

Filistinliler ölüleriyle topraklarına sahip çıkmaya çalışıyor

Gazete, Batı Şeria'da İsrail işgaline karşı gösteriler, taşlar, silahlar, roketler ve intihar bombacılarıyla mücadele eden Filistinlilerin, İsrail'in toprak almasına karşı şimdi de ölü bedenlerini silah olarak kullanmayı planladıklarını belirtiyor.

Habere göre, yeni kampanyanın adı "Mezarlık İntifadası" olarak anılıyor ve Filistinlilerden ölülerini tümüyle İsrail egemenliği altında olan ve Batı Şeria'nın yüzde 60'ını oluşturan C Bölgesi'ne gömmelerini istiyor.

Mezarlık intifadasının örgütleyicilerinden Azmi Şuk, "Yahudilerin dini de dâhil olmak üzere, tüm dinler mezarlıklara saldırıyı yasaklar" diyor.

Şuk ayrıca, Yahudi yerleşimcilerin C Bölgesi içinde mezar kazdıkları sırada kendilerine saldırdığını, ancak bu sayede Filistinli çiftçilerin, kendilerini o topraklardan koparan sessizlik ve korku perdesini yırtabildiklerini de söylüyor.