BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Santos Aykut Kocaman'a uzaktan vurdu

Fenerbahçe'de yerek kalan Andre Santos ülkesinde Aykut Kocaman'a yüklendi.

Abone ol

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Andre Santos, devre arası tatiline çıkmadan önce gündem yaratacak çarpıcı açıklamalar yaptı. Evinde ağırladığı Sabah Gazetesi’nden Oğuz Yörük'e konuşan futbolcu, hocası Aykut Kocaman'ı yerden yere vurdu adeta. Brezilyalı Fenerbahçe’de neden yedek kaldığını sorusuna işte bu cevabı verdi:

BİR MAÇ OYNAYIP ÜÇ MAÇ YEDEK KALIYORUM

“Bu sorunun bir çok cevabı olabilir ve ben bu birçok cevabı size verebilirim. Ama en doğru yanıtı bu röportajda vereceğim. Mesela iki antrenörün (Daum ve Kocaman’ın kast ediyor) oyun tarzları farklı olabilir. Kocaman’ın sistemine alışamamış olabilirim. Belki form tutamadım bu sezon, belki de bir maç oynuyorum üç maç yedek kaldığım için devamlılık sağlayamıyorum. Kendime olan güvenimi kaybediyorum ve sahaya çıkınca bir türlü isteneni veremiyorum sorunun cevabı bu da olabilir.”

AYKUT'UN TAKTİKLERİNE ELEŞTİRİ

Kocaman’ın oynattığı futbolu da eleştiren Santos, “Çoğu zaman takım oyunundan çok uzak bireysel yeteneklere dayalı futbol oynuyoruz. Dia ve Stoch’un defansif özellikleri hiç yok. Futbol, Barcelona ve İspanya milli takımındaki gibi pas oyunudur. Fakat bizde bireysel yetenekler öne çıkmaya çalışıyor, üstelik defansı hiç düşünmeden. Bu yüzden takım oyuncularının üzerine iki kat yük biniyor ve başarılı olamıyoruz” derken son Buca maçıyla ilgili olarak şu saptamayı yaptı: “Kupada belki de son şansımız olan Buca maçına Alex ve Niang’sız çıkmamızı anlayabilmiş değilim.”


HOCA BANA GÜVENMİYOR

Santos içini tam boşaltamamış olacak ki, bu uzun yanıtına daha özet ama anlamlı bir cümleyle devam ediyor: “

Ben Brezilya Milli Takımı’nda oynuyorsam, dünyanın önde gelen kulüpleri beni beğenip transfer etmek istiyorsa bu benim kalitemi gösterir. Ama Aykut Kocaman’ın bana güveni hiç yok ve Fenerbahçe’de oynayamamamın başlıca nedeni de bu olsa gerek.”

Santos, yakın arkadaşı Cristian Baroni’yle transferlerini, o zaman ‘Sportif Direktör’ sıfatıyla Aykut Kocaman’ın Brezilya’da bizzat izleyip beğenerek yaptığını hatırlatıp,
Türkiye’ye gelmemizi isteyen kişi Aykut Kocaman’dır. Buna rağmen Aykut’un bizi sevmediğini düşünüyorum ve bunun nedenini bilmiyorum. Ama şunu bilmeli ki, sevse de sevmese de, güvense de güvenmese de, oynasam da oynamasam da Fenerbahçe ile sözleşmem var ve buradayım. Beni isteyen takımlarla oturup anlaşılmazsa, sözleşmem bitene kadar Fenerbahçe forması giyeceğim” diyerek kendisi istemeden ayrılmayacağını gösterdi.

BURADA KALMAK İSTEMİYORUM

Fenerbahçe’de kalmayı ve şampiyonluk yaşamayı çok istediğini anlatan Santos, “Ama şu yarım sezonda yaşadıklarımdan sonra Fenerbahçe’de kalmak istemiyorum. Eğer oynamayacaksam Fenebahçe’de kalamam. Bu benim milli takımdaki geleceğimi de tehlikeye atar. Özellikle gitmeyi istediğim bir takım yok. Barcelona, Real Madrid gibi takımların da benimle ilgilendiğini duyuyorum. Böyle büyük takımların formasını giymeyi çok isterim ama oynayamayacaksam oralara da gitmeyi kabul etmem” diye konuştu.

'DAUM DAHA İYİ BİR HOCAYDI'

Santos, Fenerbahçe’ye geldiği ilk yılındaki hocası Christoph Daum’a ise övgüler yağdırdı. Brezilyalı oyuncu, Türkiye’ye ilk geldiğinde çok mutlu olduğunu anlatarak, “Gelir gelmez oynamaya başladım ve 13 gol attım. Başımızda çok akıllı bir hoca vardı, çok çılgındı. Çok daha ağır antremanlar yaptırmasına rağmen ben Daum’u, Aykut Kocaman’dan daha çok seviyordum. Onunla başarılı bir dönem yaşamıştım. Sakatlanmasaydım ve oynasaydım Trabzonspor’u yenip şampiyon olabilirdik. Ve bu sonuçla Daum bu sezon da bizimle olabilir, her şey çok daha güzel olabilirdi. Bir maç herkesin kaderini değiştirmeye yetti”

EMRE İÇİN NE DEDİ?

Takımda en çok Emre Belözoğlu’nu sevdiği anlaşılan Santos, milli yıldızla ilgili oldukça sıcak ve içten şu açıklamaları yapıyor: “Emre saha dışında kardeşin olabilecek kadar yakın, her derdine çare olmaya çalışan yardımsever bir arkadaşımız. Ama sahada her an yumruk yumruğa kavga edebileceğin biri oluyor. Ama kötü biri değil, hırsından, kazanma isteğinden dolayı değişiyor. Ayrıca Semih ve Bekir’i çok seviyorum. Önder ile çok iyi geçiniyordum.”