BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Filistin sorunu tiyatroda

İsrailli tiyatrosu Cameri, ''Requiem'' adlı oyunu Türkiye'de sahnelenecek.

Abone ol

İsrail-Filistin sorununu toplumsal açıdan ele alarak sahneye koyan İsrailli tiyatrosu Cameri, ''Requiem'' adlı oyunu Türkiye'de sahnelenecek.
Özellikle politikacılardan eleştiri alan İsrail yapımı oyun, 5 Şubat'ta İstanbul'da, 7 Şubat Salı günü ise başkentte sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, oyunun tanıtımına ilişkin toplantıyı Küçük Tiyatro'da Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Mine Acar'ın katılımıyla yaptı.

Bakan Koç, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İsrailli topluluğu başkentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, oyunu ''peri masalı'' gibi büyüleyici olarak nitelendirdi. Koç, tiyatro konusunda 2 ülkede karşılıklı olarak oyunların sergileneceğini belirterek, kendisinin de İsrail'e bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi de Türkiye'de sahnelenecek oyun hakkında bilgi vererek, yaklaşık 60 yıldır hizmet veren tiyatronun dünya çapında bir topluluk olduğunu ve bu oyunun dünyada 1 milyon kişiye ulaştığını kaydetti. Avivi, İsrail'in klasik ve modern öğelerini taşıyan oyunun Çin, Almanya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye geldiğini belirtti.
Gazetecilerin oyuna ilişkin sorularıyla ilgili olarak Avivi, oyunun İsrail-Filistin sorununu ele aldığını ve yapıtın 1 milyon seyirciye ulaştığını, Filistinliler'in de bu oyunu izlediğini kaydetti.

Tiyatroların her zaman 2 toplum arasındaki çatışmaları en iyi şekilde sahneye aktardığını belirten Avivi, bu oyunun da aynı başarıyı gösterdiğini söyledi. Aynı soruya ilişkin olarak Bakan Koç da, ''Zaten Sayın Büyükelçi söyledi. 'Halk seviyor ama politikacılar bu oyunu sevmez' dedi. Olabilir. Ama Türkiye'de politikacılar da sever canım'' diyerek cevaplandırdı.