BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

18 Yaşım 38 kez sahnelendi

Antalya'da "18 Yaşım" adlı oyun, 6 Şubat tarihinden itibaren tekrar izleyiciyle buluşacak

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun, "öykü ve tiyatro ile madde kullanımını engelleme projesi" kapsamında geçtiğimiz yıl 38 kez sahnelediği "18 Yaşım" adlı oyun, 6 Şubat tarihinden itibaren tekrar izleyiciyle buluşacak.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda sergilenen ve lise öğrencileri tarafından büyük ilgi gören oyun, bu yıl da uyuşturucunun zararları hakkında gençleri uyaracak. Zafer Ercan'ın yazdığı, Abdullah Sürekli'nin Yönettiği "18 Yaşım" yarıyıl tatilinin hemen ardından pazartesi, salı, çarşamba günleri öğrenciler için yeniden sahnelenecek. 2004 yılı Aralık ayında gösterime giren ve bugüne kadar 12 bin lise ve dengi okul öğrencisinin izlediği oyun, okullar kapanıncaya kadar sahnede kalacak.

Oyunda 18 yaşına yeni giren bir genç kızın uyuşturucuyla tanışması, başından geçenler ve madde bağımlılığının insan hayatını ne denli olumsuz etkilediği gözler önüne seriliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında sahnelenen oyunda, son yıllarda hızla artan madde bağımlılığı konusunda gençlerin eğitilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca bu çalışmaya ek olarak Nokta Tiyatrosu tarafından hazırlanan Abdullah Şahin'in yazıp yönettiği, "Gençlik Çıkmazı" adlı oyun da 15 - 24 Şubat tarihleri arasında Belediye Kültür Salonu'nda ücretsiz sahnelenecek. Abdullah Şahin, İlhan Daner, Fuldan Akyürek, Esin Gündoğdu ve Ahmet Ünal'ın rol aldığı oyun uyuşturucu ile mücadeleyi farklı bir dille anlatıyor.