BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,72
ALTIN 2.451,29
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bilkentin Mozart etkinlikleri

Kuijken String Quartet, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde bir konser verdi.

Abone ol
Mozart yılı etkinlikleri kapsamında, yaylı çalgılar topluluğu Kuijken String Quartet, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde bir konser verdi. Avrupa’nın en önemli yaylı çalgılar topluluklarından Kuijken String Quartet, 2 Şubat akşamı Bilkent Konser Salonu’nda bir konser gerçekleştirdi. Konser, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin Mozart Yılı etkinliklerinden biriydi.

Özellikle Haydn ve Mozart yorumlarıyla dikkati çeken Kuijken String Quartet, Bilkent Üniversitesi’ndeki konserde Mozart’ın Haydn’a ithaf ettiği altı kuartetten ilk üçünü seslendirdi:
‘Yaylı Sazlar Kuarteti No.1, Sol majör, KV.387’; ‘Yaylı Sazlar Kuarteti No.2, Re minor, KV.421’; ‘Yaylı Sazlar Kuarteti No.3, Si bemol major, KV.458’.

Kuijken String Quartet
1986 yılında Sigiswald Kuijken tarafından kurulan Kuijken String Quartet, Avrupa, Avustralya, ABD ve Japonya’da pek çok konser vermiştir. Sigiswald Kuijken (keman), François Fernandez (keman), Marleen Thiers (viyola) ve Wieland Kuijken’den (viyolonsel) oluşan topluluk, yaylı sazların kullanımına kattığı yeniliklerle uluslararası bir ün kazanmış.

Dörtlü, Denon (Nippon Colombia) etiketiyle çeşitli kayıtlar gerçekleştirmiş:
Haydn’ın ‘The Seven Last Words of Christ’ (İsa’nın Son Sözleri); 6 Dörtlü Op.76; 2 Dörtlü Op.77 ve Dörtlü Bölümü Op.103 ile Mozart’ın Haydn’a atfedilen 6 Dörtlü; 3 Prusya Dörtlüsü ve Hoffmeister Dörtlüsü.