BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

1 YTLye MP3 şarkı

72 bine yakın mp3 formatında Türkçe şarkı, internetten adedi 1 YTL karşılığında satın alınabilecek.

Abone ol

Power Group ile Müzik Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP) arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, 72 bine yakın mp3 formatında Türkçe şarkı, internetten adedi 1 YTL karşılığında satın alınabilecek.

Power Group Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, CD’lerin ortadan kalkmaya, dijital sistemlerin kullanılmaya başlandığı bir dönemde Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını söyledi. Hakko, “www.powerclub.com.tr” adresine haftalığı 88 YKr’ye üye olan herkesin, adedi 1 YTL karşılığında mp3 formatında şarkıyı, i-pod,cep telefonu ve bilgisayarına yükleyebileceğini bildirdi.

MÜYAP ile anlaşma yaptıklarını ve 3-4 aydır sistemle ilgili çalışmaların yürütüldüğünü, binlerce şarkının CD’den okunup saklama işleminin gerçekleştirildiğini anlatan Hakko, “Sistem şu anda deneme aşamasında. 30 Ocak 2006’da tam anlamıyla hizmete girecek. Powerclub üyeleri, istedikleri şarkıyı tek tek internetten kredi kartıyla satın alabilecek. 10 şarkı alındığında ise cep telefonu faturasına ücret eklenecek. Cep telefonunda GSM operatörü fark etmiyor. Günümüzde zaten amatörler internetten müzik indiriyorlar. Bizim yaptığımız tamamen yasal. Müzik parçalarının hepsinin telif hakları alınacak. Bu şekilde korsanın da önüne geçilecek, korsan kontrol altına girecek” diye konuştu.

“SANATÇILAR AÇISINDAN DA YARARLI OLACAK”
Hakko, yapılan anlaşma kapsamında şarkı başına ödenen miktarın önemli bir kısmının MÜYAP’a verileceğini ifade ederek, sistemde, Türkiye’deki piyasalarda ne kadar telifli sanatçı varsa hepsinin parçalarının olacağını, sanatçı ve şarkı adıyla arama yapılabileceğini, sisteme yüklenen müziklerin de son dönemden geriye doğru yapıldığını söyledi.

Cem Hakko, projenin sanatçılar açısından da yararlı olacağını vurgulayarak, bu şekilde “mağazalarda albümün CD’si kalmadı, bulunamıyor” gibi sıkıntıların ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.