BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Filipinden fuhuş notası

İki ülkeyi karşı karşıya getiren ilginç olay, Filipinler Büyükelçi’sinin yazılı ihbarıyla başladı.

Abone ol

Vatandaşlarının Türkiye’de alıkonulduğunu ve fuhuşa zorlandığını iddia eden Filipinler Büyükelçiliği Türkiye’ye nota verdi. Harekete geçen ahlak polisi kadınları tek tek topladı. İddialar doğru çıkmadı.

Filipinler ile Türkiye arasında, notalı, büyükelçili 'fuhuş' krizi başkentte polis operasyonuyla büyümeden giderildi. Filipinler’in Ankara Büyükelçiliği, Ankara, Bursa ve Gaziantep’te 40 civarında kadın vatandaşının, bazı gece kulübü ve gazinolarda 'baskı altında' tutulduğunu ve fuhuşa zorlandığını belirterek, bunların kurtarılmasını istedi. Verilen bu nota üzerine, harekete geçen polis, bildirilen yerlere baskın düzenleyerek Filipinli kadınları ve işyeri sahiplerini gözaltına aldı. Ancak kadınlar baskı iddiasını yalanladı.

SAVCIYI YATAĞINDAN KALDIRDILAR

İki ülkeyi karşı karşıya getiren ilginç olay, Filipinler Büyükelçi’sinin yazılı ihbarıyla başladı. Büyükelçilik, “Üç ildeki bazı gece kulübü ve gazinolarda çalışan 40 civarında kadın vatandaşımız, zorla fuhşa zorlanıyor ve alıkonuluyor" diye bildirimde bulundu ve bu kişilerin kurtarılmasını istedi. Harekete geçen polis, kadınların “konsomatris veya revücü” olarak çalıştığı yerleri tespit etti.

Bursa, Gaziantep ve Ankara’daki adreslere gidildi. Ancak Filipinli kadınlar kaçtı. Bunun üzerine Ankara Nöbetçi Savcısı Vahit Civelek telefonla uyandırılarak bilgi verildi. Ertesi gün ilgili gazino işletmecileri ile kadınlar kaldıkları otellerden tek tekm toplandı. Adli Tıp’ta kontrolden geçirilen 12 Filipinli kadın ve üç işletmeci, verdikleri ifadenin ardından salıverildi.

Kadınlar iddiayı yalanladı

Ahlak Bürosu dedektifleri, önceki gün Ankara’daki Valentino adlı gazinoda çalışan 12 Filipinli kadın ile üç işletmeciyi gözaltına aldı. Filipinler Büyükelçiliği’nden bir temsilcinin de bizzat çağrılarak vatandaşlarıyla yüzleştirildiği görüşmede, kadınlar iddiaların aksine ifade verdi. Büyükelçilik yetkilisine, çalıştıkları gazinoda "revü sanatı" yaptıklarını belirten kadınlar, zaman, zaman da müşterilerle masada oturarak konsomatrislik yaptıklarını söylediler. Kadınlar, Türkiye’de baskı görmediklerini ve fuhşa zorlanmadıklarını belirterek, “Burada kazandığımız iyi bir para var ve ailemize gönderiyoruz. Telefonla da onlarla sık sık görüşüyoruz. Çok rahat ve memnunuz” dediler. Dinledikleri karşısında şaşıran Filipinli yetkili Emniyet’ten ayrıldı