BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu yarışma çok tartışılır

Erkeklerin kadın kılığına girdiği He’s Lady yarışmasının yerli versiyonu çok yakında ekranlarda.

Abone ol

Erkeklerin kadın kılığına girip kadın gibi yaşamayı öğrendiği "He's a Lady" yarışmasının yerli versiyonu "O Şimdi Hanımefendi" adıyla ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Daha önce yine Med Yapım tarafından ekrana getirileceği duyurulan, ancak eski RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın "Türk erkeğini kadın yaptırtmam" açıklaması üzerine vazgeçilen "He's a Lady" yarışmasının çekimlerine yeniden başlandı. Değişik iş kollarından ve sosyo-ekonomik statüden 8 erkeğin bir evde yarışacağı program, "O Şimdi Hanımefendi" adıyla yayınlanacak. Çekimlerine birkaç gün önce başlanan programa 13 erkek yarışmacı katıldı. Programın içeriğini öğrenince rahatsız olan erkek adayları, sevgilileri ve eşleri ikna etti. Vücutlarındaki tüyleri ağda ile alınan, peruk takılıp, makyaj ve kıyafet ile tam bir kadın kılığına sokulan bu 13 yarışmacı adayı, ön bir jüri karşısına çıktı.

Yapılan elemeler sonucunda sekiz erkek finalit, daha sonra yaşacakları eve alındı... Üç hafta sürecek olan yarışmada, 3-4 günde bir eleme yapılacak. Bu üç haftalık süre içinde ise yarışmacılar ses, zerafet, imaj (saç, makyaj), alışveriş ve nasıl giyinecekleri konusunda eğitim alacaklar. Ev içinde çoğu zaman kadın kıyafetiyle dolaşacak olan erkek adaylar, ev işlerini de kendileri yapacak. 3 hafta sonunda ipi göğüsleyen yani 'en iyi hanımefendi' seçilen erkek yarışmacıya, 50 bin YTL para ödülü verilecek. Programın yapımcılığını üstlenen Med Yapım'ın patronu Fatih Aksoy, RTÜK'ün nasıl bir karar alacağıyla ilgili soruya, "Hiçbir fikrim yok. Açıkçası nasıl bir karar verecekler bilmiyorum. Yayınlandıktan sonra göreceğiz" dedi.

Eşi Türbanlı Olan da Var
Yarışmada, yaşları 19 ile 39 arasında değişen erkek adaylar arasında eşi türbanlı olan yarışmacı da var. Programa eşinin ikna etmesiyle katılan 30 yaşındaki Ali Tayfun Develi, ilk elemeyi geçmeyi başardı.

Hürriyet / Sema Denker