BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Fikret Orman'dan flaş Şenol Güneş sözleri

Adı Milli Takım'la anılan Şenol Güneş için konuşanBeşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ''Şenol Hoca'nın iki maç için milli takımın başına geçmesi yönünde bir talep gelmedi, gelemez de. Bizden önce Şenol Hoca ile görüşmeleri lazım. Şenol Hoca bizim kölemiz değil.'' dedi.

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Dorak Tour ile imzalanan işbirliği anlaşmasında konuşan Fikret Orman, ''Şenol Güneş ile sezon sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

"Bu aralar Federasyon başkanlığımla ilgili olarak ismim geçiyor." diyen Orman, "Bu bana bıkkınlık getirdi. Beşiktaş'ta muhalefet çetesi benden kurtulmak için göndermediği yer kalmadı. Ben diyorum ki; Beşiktaş'tan daha büyük makam yok. Gelmek istediğim en üst makam Beşiktaş kulüp başkanlığıydı. Federasyonla ilgili bir düşüncem yok. Haziran'da kim aday olur bilmiyorum. Tek konsantrasyonumuz Beşiktaş." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE DERBİSİ
''Fenerbahçe ile önemli bir maçımız var. Ezeli rakibimiz. Vodafone Park'ta güzel bir maç olacak.'' diyen Orman, ''Maçın oynanacağı gün ve saat bize sorulmadı. Fatih hocamız bize sorulmuyor demişti ben de desteklemişti. Biz ev sahibi takımız bize sorulması lazımdı. Fenerbahçe bizim talebimiz olmadı, sizin gibi basından öğrendik dediler. Fenerbahçe beni arayıp pazartesi oynayabilir miyiz dese centilmenlik adına sıcak bakardık. Biz Norveç'e gittik maç yaptık. Sorduğumuz zaman, 48 saat yeterli, Avrupa'da böyle dediler, tamam dedik. Şimdi ne oldu da Beşiktaş - Fenerbahçe maçını pazartesi günü oynatıyorsunuz?'' ifadelerini kullandı.

''ŞENOL GÜNEŞ İÇİN TALEP GELMEDİ''
Adı Milli Takım'la anılan Şenol Güneş için konuşan Orman, ''Şenol Güneş ile sözleşmemiz sezon sonu bitiyor, Şenol ağabey kalmak istiyorsa oturur sözleşme imzalarız. Şu anda Milli Takım hocalığı da isteyebilir. Bunu da çok normal karşılıyorum. Şenol Hoca'nın iki maç için milli takımın başına geçmesi yönünde bir talep gelmedi, gelemez de. Bizden önce Şenol Hoca ile görüşmeleri lazım. Şenol Hoca bizim kölemiz değil. Benden önce onunla konuşmaları lazım. Şenol Hoca buna sıcak bakıp bize söylerse, o zaman konuşuruz.'' dedi.

''MHK'Yİ SIKINTIYA SOKMAMAK LAZIM''
Değişen MHK'yi değerlendiren Orman, ''Federasyona gitmek isterse onun tercihidir. O tercihe de saygı ve sevgiyle bakacağımı söyleyebilirim. Yusuf Abi(Namoğlu) ile eskiden tanışırız. Görev süresince ona destek olmaya çalıştık. Kendi içerisinde çalışkandı ve iyi hizmetler yaptı. Teşekkür ederiz hizmetleri için. Sabri Hoca'yı da çok severiz. Muhittin Boşat ve Mustafa Çulcu var ekipte, kıymetli insanlar. Göreve gelir gelmez şu oldu diye MHK'yi sıkıntıya sokmamak lazım. Bu sezon etki olacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki sezondan itibaren ciddi katkı yaparlar diye düşünüyorum.'' dedi.

GALATASARAY DERBİSİ HANGİ SAATTE OYNANACAK
Biz Kagawa'dan memnunuz. Kagawa da burada mutlu. Kagawa isterse sezon sonu oturur konuşuruz. Beşiktaş takımı iyi oyunculardan kurulu olmalı, yarışmacı olmalı. Biz Japonya’dan oyuncu almak için oyuncu almayız. Galatasaray derbisinin gündüz oynanması için federasyona sözlü bir talebimiz oldu, resmi talebimiz de olacak ama nasıl bir sonuç alınır bilmiyoruz. (Derbinin Nagatomo ve Kagawa nedeniyle Japonya'da daha izlenebilir saatte oynanması konusunda)

''FİKSTÜRÜ DOĞRU AYARLAMAK LAZIM''
Fikstür konusuna da değinen Başkan Orman, ''Fikstür işini doğru düzgün ayarlamak lazım. Çok zorlanıyorlarsa bıraksınlar Kulüpler Birliği'ne, biz çok da güzel yaparız. Hakemlik zor bir iş. 1. Lig’de görev yapan 20 tane hakem var. Yapmak istemiyorsan bırakırsın. İşini de iyi yapacaksın. Türkiye’deki sistem; futbolcular buraya iyi niyetle geliyor ama iyi niyetli olmuyorlar. Birisi bağırdığında sistem değişiyor. Doğru bir sistem kurmak lazım. Mesela; koskoca bir şirketle işbirliği yapıyoruz. Bir süre sonra Beşiktaş’ın maçlarıyla alakalı tur organizasyonları yapılacak. Şimdi nasıl yapacaksın?TFF'ye Galatasaray - Beşiktaş maçının erken saatte oynanması için sözlü başvurumuz oldu. Yazılı da olacak. Federasyon nasıl bir karar verir bilmiyorum.'' şeklinde konuştu.