BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Fikret Orman Orhan Ak'a sahip çıktı: Pırlanta gibi çocuktur

Beşiktaş taraftarı tarafından istenmeyen Orhan Ak hakkında konuşan Fikret Orman, ''Orhan Ak pırlanta gibi bir çocuk. Ne için çalışıyor? Beşiktaş için çalışıyor. Başka kulüplerde de oldu? Bu mevzu kapanacak yarın başka bir mevzu açacaklar.'' dedi.

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Avusturya kampında basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Beşiktaş taraftarından tepki gören Orhan Ak konusuna değinen Fikret Orman, transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

İşte Orman'ın açıklamaları...

"Güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Transfer ihtiyaçlarımız var. Hocamızla birlikte iyi bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Transfer 2 Eylül'de bitecek. Beşiktaş Kulübü gibi kulüplerde transfer yapmak çok kolay ama en uygun maliyet için uğraşıyoruz. Transfer olacak ama Avusturya kampına yetişmez.

''Şimdi farklı düzene geçiyoruz''
Yeni hocamızla oyun tarzımızı değiştiriyoruz. 8 senedir bir düzenle oynuyorduk, şimdi farklı düzene geçiyoruz. Bu yönde transferler yapacağız. Bazı iyi oyuncular var ama düzene uymuyor. Farklı oyuncularla ilgileniyoruz. Galibiyetlerde tat aldıracak takım yapıyoruz.

''Kagawa kalmadı''
Kagawa'nın İspanya sevdası var, aklında kalmış. 'Kal dedik' ama kalmadı. Sanırım bir takımla anlaşıyormuş. Bizde aldığının %40 altında bir rakama imza atacakmış. İyi oyuncu olursa, Japon da Koreli de alırız. Tottenham, Heung-min Son'u verirse alırız. Beşiktaş'ın Konoplyanka ile alakalı bir durumu yok.Herkes İstanbul'a gidip gelebilir. Bizimle alakalı değildir.

''Beşiktaş'ı mutlu etmek için uğraşalım''
Onu istemiyoruz, bu gelsin, şu gitsin. Ne zaman başladı bunlar? Burası çok büyük bir camia. Bu camianın taraftarı kongre üyesi olabiliyor, başkan olabiliyor. Kim bunu seçti de temsilciliğe soyundunuz? Bunun asıl amacı Beşiktaş'ı karıştırmak. Benim son dönemim. Bu dönem bittikten sonra da yeni bir yönetim gelecek. Bırakın biz işimizi yapalım. Beşiktaş'ı mutlu etmek için uğraşalım. Niçin istemiyorsunuz diyorum, bilmiyorum deniyor. Biz bu ülkeyi temsil ediyoruz burada. Buradaki görüntülerin ne Beşiktaş'a ne ülkemize faydası var. Burada bir olay var. Burada benim tarafımdan çok net görünen bir olay.

''Bütün Beşiktaşlılar bunu sorgulamalı''
Şimdi Uşak'a gidiyorum. Orada mağaza açıyoruz. Gülüyoruz, eğleniyoruz. Oraya 3-5 çocuk geliyor, örgütlüyorlar. Ne geçiyor ellerine? Başlangıcı zor olacak ligin. Ben başkan olduğumdan beri Beşiktaş'ın oynadığı bir düzeni var, yeni bir düzene geçiyoruz. Şimdi toplanalım 50 kişi Bayern Münih'in önüne gidip 'Şunu istemiyoruz, bunu istemiyoruz' diyelim. Var mı böyle bir şey? Bütün Beşiktaşlılar bunu sorgulamalı. 

''Orhan Ak pırlanta gibi bir çocuk''
Hocamız ekibiyle geldi. Orhan Ak pırlanta gibi bir çocuk. Ne için çalışıyor? Beşiktaş için çalışıyor. Orhan Ak gibi birçok olay oldu, hiç böyle şeyler oldu mu? Başka kulüplerde de oldu? Gündem oldu mu, hayır. Bu mevzu kapanacak yarın başka bir mevzu açacaklar.

''Burak'a kaptanlık verdik''
Bizim kaptanlığımızı 5 seneye yakın Tolga Zengin yaptı. Tolga da iyi hizmetler verdi, ayrıldık. Yeni bir kaptan ihtiyacı var. Burak'ın liderlik yapısı, takım içini sahiplenmesi ve oyuncular üstündeki saygınlığını üst seviyede gördüğümüz için Burak'a karar verdik. Atiba herkesin sembol gördüğü, herkesin sevdiği bir sima oldu Beşiktaş'ta. O 2. kaptan, Gökhan Gönül ise 3. kaptan oldu. Burak futbolu bırakmak için buraya geldi. Artık benim son dönemim. Benim arkamda bırakacağım miras iyi olsun ki benden sonra gelecekler de rahat etsin.

Serkan Çınar ve Bülent Yıldırım'ın durumu
Serkan Çınar ve Bülent Yıldırım hangi maçlardan sonra tepki aldılar? Bu hakemler şampiyonluğa gidilen haftalarda etkin oldular. Yorum yapmıyorum, durum tespiti yapıyorum. Düzen değişikliğine ihtiyaç var. Hayırlı olsun, değerli büyüğümüz Zekeriya Alp ve ekibine. Bu düzenden kimse memnun değil. Algıyı yönetmeye devam ederlerse biz de yapacağız. Bunu yeni MHK başkanına da söyledim.