BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FIFA'da rüşvet soruşturması

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'nin üst düzey dört yetkilisi hakkında rüşvet suçlaması ile soruşturma açıldı. Bu kişiler arasında FIFA başkan adayı Muhammed bin Hammam da bulunuyor.

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'nin üst düzey dört yetkilisi hakkında rüşvet suçlaması ile soruşturma açıldı.

Muhammed bin Hammam aynı zamanda Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı

Bu kişiler arasında FIFA başkan adayı Muhammed bin Hammam ve FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner da bulunuyor.

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Federasyonları Birliği (CONCACAF) yetkilisi Amerikalı Chuck Blazer'ın dile getirdiği iddialar, 1 Haziran'da yapılacak FIFA başkanlığı seçimine yönelik.

Seçimde adaylar, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Muhammed bin Hammam.

FIFA Etik Komitesi, rüşvet iddialarının, Muhammed bin Hammam ve Jac Warner ile Karayip Futbol Federasyonları Birliği'nden iki yetkili arasında 10 ve 11 Mayıs'ta yapılan görüşmelere yönelik olduğunu açıkladı.

Söz konusu iki kişi aynı zamanda, FIFA yetkilisi.

İddialar ile bağlantılı dört kişi Pazar günü FIFA Etik Komitesi'ne ifade verecek.

Blatter yorum yapmıyor

Seçim kampanyası için FIFA Başkanı Sepp Blatter'a danışmanlık yapan Brian Alexander ise başkanın son gelişmelerle ilgili olarak yorum yapmayacağını açıkladı.

15 yıldır FIFA İcra Kurulu üyesi olan Muhammed bin Hammam, 2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar'a verilmesinde çok önemli rol oynamıştı.

Katar, İngiltere'de Avam Kamarası'nın bir oturumunda iki FIFA İcra Kurulu üyesine bir buçuk milyon dolar rüşvet vermekle suçlanmıştı.

Aynı oturumda, son olarak hakkındaki iddialar soruşturulan Jack Warner da, Rusya'ya verilen 2018 Dünya Kupası organizasyonuyla ilgili oylama öncesi ahlak dışı davranmakla itham edilmişti.

Jack Warner suçlamaları reddediyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ise Katar'ın rüşvet verdiğinin kanıtlanması halinde, 2022 Dünya Kupası organizasyonu için yeniden oylama yapılması ihtimalini dışlamamıştı.