BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a doğum günü sürprizi! (video)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç doğum gününü gazetecilerle birlikte kutladı.

Abone ol

Seçim bölgesi Bursa'daki çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç doğum gününü gazetecilerle birlikte kutladı.

Arınç, bugün Bursa Valiliği tarafından Almira Otel'de düzenlenen 'Bursa- İstanbul Destinasyonu' toplantısına katıldı. Bursa'nın turizm konusunda yaptığı çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Bursa'nın kongre merkezi olması gerektiğini ve bu konuda Başbakan Yardımcısı Arınç'tan destek beklediklerini belirtti.

Bursa'da kongre turizminin gelişmesi olduğunu belirten Ulusoy, TÜRSAB olarak Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu Bursa'ya ellerini uzatacaklarını açıkladı. Ulusoy, "Biz artık turizmde önemli bir ülkeyiz. Çünkü artık karar verilenler listesinde değil, karar alan bir ülke konumundayız. Türkiye'de 47 ülkeye vize kalktı. Artık bizim sırtımızı kimse kaşımasın. Sırtımızı okşasın. Kaşınacak bir ülke değil okşanacak bir ülkeyiz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan ve hükümet olarak turizme gereken değerin verilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını açıklayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 2003 yılında Japon İmparatoru'nu ziyaretiyle ilgili anısını anlattı. Japon İmparatoru'na hediye olarak ibrik, leğen ve Hereke halısı götürdüğünü belirten Arınç, "İmparator'a hediyeleri sunduk. İbrik ve leğen konusunda hazırlık yapmıştım. İmparator sordu. Ben de anlattım. Daha sonra İstanbul'daki Cam Köşkü sordu. Eyvah, ben buna çalışmamıştım. Nerede olduğu da o an aklıma gelmedi. Hemen orada, 'Restorasyon çalışmaları devam ediyor' dedim. O da beni ilgi ile dinledi. Türkiye'ye gelir gelmez ilk işim Cam Köşkü sormak oldu. Hemen restorasyonun bitirilmesi talimatını verdim. Pek çok sarayımızı kasrımızı restore ettik" dedi.

Toplantının ardından çıkışta Arınç, gazetecilerin bir sürpriziyle karşılaştı. Gazetecilerin hazırladığı doğum günü pastasının üzerindeki mumların ateşini üfleyerek söndüren Arınç, "İçinizden iyi ki doğdun deyin" esprisini yaptı. 63 yaşına giren Arınç'a gazeteciler, yeşil ipek bir kravat hediye etti.

Arınç, daha sonra merkez Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı Pazar yeri ve katlı otoparkın temel atma törenine katıldı.