BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHP'li komutanın peşini bırakmıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale mitinginde MHP'den milletvekili adayı olan Engin Alan'ı YAŞ kararlarıyla vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin Balyoz sanığı adayı Engin Alan'ın peşini bırakmıyor. Daha önce 'Yerini buldu' diye eleştirdiği Alan'ı Erdoğan bu kez YAŞ kararlarıyla vurdu.

"MHP'nin Genel Başkanı ona 'Onurlu General' diyor. Sevsinler böyle onurlu generali. Orgeneral olmayı bekliyordu ama olamadı. Neden? Ödemesi gereken bir ceza vardı."

Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingini de dilinden düşürmeyen Erdoğan, bu kez Gandi'ye 'Türk' bayrağıyla saldırdı.

"Bay Kemal, iki gün önce BDP'lilere konuştu. Ve ne vardı biliyor musunuz? CHP'nin mitinginde 1 tane Türk bayrağı yoktu. BDP'linin eline Türk bayrağı vermek yürek ister."

Başbakan Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında bugün Kırıkkale'deki seçmenlerine seslendi. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet ve terör örgütü PKK vardı.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ARKASINA SAKLANIYORLAR

Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin küçük çocukların arkasına saklanarak oy toplamanın peşinde olduğunu söyleyen Erdoğan, BDP'ye 'cuma namazı'yla yüklendi:

"BDP ve terör örgütü bölgeyi kışkırtarak çıkar elde etmeye çalışıyor. 7 yaşındaki çocukların arkasına saklanarak, oy almaya çalışıyorlar. Bunlar sabah namazında camiden çıkan imamı katledecek kadar izanı kaybettiler. Bunlar 'Kürtlerin dini Zerdüştlüktür' diyecek kadar gözleri dönmüştür. Camide cuma namazı mı kılınıyor. Çıkıp 'devletin imamı ardında namaz kılınmaz' diyorlar. Arkada cuma cemaati kuruyorlar. Cuma birlik, beraberliktir. Ayrılık değildir. 'İslam Kürtler'e silah zoruyla kabul ettirildi' diyorlar ama benim Kürt kardeşlerim asla böyle bir şey kabul etmedi."

BAY KEMAL, YÜREK İSTER...

'Doğu ve Güneydoğu'da çok enteresan gelişmeler oluyor' diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingini Kırıkkaleli seçmenlerine şikayet etti.

"Biz Hakkari'ye gittik. BDP ve terör örgütü vatandaşlarımızı tehdit edip, vatandaşlarımızın mitinge gelmesine engel oldular. İki gün sonra CHP Genel Başkanı oraya gitti ve BDP'lilere konuştu. Bugün gazetelerde terör örgütü mensuplarının o mitingde olduklarının fotoğraflarını yayımladı. Ne var biliyor musunuz? CHP'nin mitinginde bir tane bile Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadalesini veriyorsun? Niye bayraklar arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağı vermek yürek ister yürek! Sizi Türk bayrağının rengi mi rahatsız ediyor? O renk şehidimizin kanıdır.

Bay Kemal Hakkari'ye gidiyor ne diyor. 'Biz size yerel yönetimler özerkliği vereceğiz' diyor. Sonra Ardahan'da da 'Ben onu kastetmedim' diyor. Hakkari'de başka, Ardahan'da başka. Akşam başka, sabah başka."

ÖDEMESİ GEREKEN CEZA VARDI

MHP'nin 12 Haziran seçimleri için aday listesinde yer alan Balyoz sanığı Engin Alan'ı ise Erdoğan, ikinci kez yerden yere vurdu:

"MHP, bir tane korgenerali aday yaptı. Şu anda içerde, yargılanıyor. 18 Mart kutlamalarında Çanakkale'de gittim. Şehitlerimizin olduğu bölgeye. Bu zat ayağa kalmayacak kadar edepten uzak birisidir. Bir ülkenin Başbakan'ı geldi. Herkes onu karşılıyor. O yerinden bile kalkmıyor. Şimdi bu kimin adayı, MHP'nin. MHP'nin başkanı 'onurlu general' diyor. Sevsinler böyle onurlu generali. Orgeneral olmayı bekliyordu ama olamadı. Neden? Ödemesi gereken bir ceza vardı."

BAHÇELİ'YE TOKİ YANITI

Dün TOKİ'yi hedef alan açıklamalar yapan Bahçeli'ye de yanıt veren Erdoğan, "Kendisi hükümetteyken TOKİ hükümete bağlıydı. Biz 360 bin konutu vatandaşımıza dağıtttık. Acaba sayın Bahçeli 3.5 yıl içinde kaç tane toplu konut yaptı da dağıttı? Bir sorun. Tutturmuş, 'ben gelirsem bilgileri daha iyi toplarım'. 'TOKİ'yi de Erdoğan'ı da Yüce Divan'a göndereceğim' diyor. Abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur."