BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL

FIFA: Katar 2022'de karar yok

FIFA Genel Sekreteri'nin Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nın yaz aylarında oynanma ihtimalinin olmadığını söylemesine karşın, örgüt daha sonra konuya açıklık getirdi: Henüz hiçbir karar kesinleşmiş değil.

Abone ol

FIFA'dan gelen son açıklamalar ardından 2022'de Katar'ın ev sahipliğini üstlendiği Dünya Kupası maçlarının yaz ayları yerine kışın yapılacağı yönünde güçlü bir beklenti doğmuştu.

Bizzat Genel Sekreter Jerome Valcke'nin Katar'daki maçların Haziran-Temmuz aylarında yapılmayacağını söylemesine karşın, FIFA daha sonra konuyla ilgili hiçbir kararın henüz kesinleşmediğini vurgulayarak geri adım attı.

FIFA'dan yapılan son açıklamada konuyla ilgili nihari kararın bu yaz Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'nın ardından etraflıca düşünüp taşındıktan sonra alınacağı belirtiliyor.

FIFA'nın bu son açıklaması, örgütün başkanı Sepp Blatter'ın da turnuvanın Kasım ya da Aralık aylarında oynanacağı yönündeki sözlerine gölge düşürüyor.

Katarlı organizatörler, dört yılda bir oynanan turnuvayı geleneklerden şaşmayıp yaz aylarında düzenlemekten yana.

FIFA Genel Sekreteri Jerome Volcke, Fransız radyosuna verdiği mülakatta, turnuvanın 15 Kasım-15 Ocak arasında bir tarihte oynanabileceğini söylemişti

Katar'da yaz aylarında aşırı sıcaklarda maç oynanmasının oyuncuların ve taraftarların sağlığını tehlikeye atabileceğinden korkuluyor.

Fakat Valcke'nin sözlerini bugün FIFA sözcünün basına yaptığı açıklama izledi. Sözcü, Genel Sekreter Valcke'nin sadece şahsi bir görüş belirttiğinin altını çizdi.

Dünya Kupasını düzenleme hakkı, tartışmalı geçen bir karar sürecinin ardından 2010 Aralık'ta Katar'a verildi.