BIST 10.314
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.454,06
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türk kelimesine mi tahammül edemediniz!

Lütfü Türkkan Başbakan'a sordu: Maden suyunun üstündeki Türk kelimesine de mi tahammül edemediniz.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

1985 yılında Kızılay Afyonkarahisar ismiyle piyasaya sürülen maden suyu, 2005 yılından itibaren “Türk Kızılayı” ismini kullanmış, 2005 yılından günümüze kadar bu ismi kullanan kuruluş, yeni maden sularını “Kızılay” adıyla piyasaya sürmüştür. Tüzüğünde ismi Türkiye Kızılay Derneği olarak geçen ve kurumsal adı Türk Kızılayı olan insani yardım kuruluşu, ürettikleri maden sularından “Türk” kelimesini kaldırmıştır.

Bu nedenle;

1-2005 yılından bu yana Türk Kızılayı ismi ile piyasaya sürüldüğü halde, dokuz yıl sonra Türk kelimesinin kaldırılmasının gerekçeleri nelerdir?

2-Tüzüğünde ismi Türkiye Kızılay Derneği olarak geçtiği halde ve kurumsal adı Türk Kızılayı olmasına rağmen üretilen maden sularından “Türk” kelimesinin kaldırılması çelişkili bir durum değil midir?

3-Kurumsal adı Türk Kızılayı olmasına rağmen üretilen maden sularından Türk kelimesinin kaldırılması AKP’nin çözüm sürecinin bir parçası mıdır?

4-Üretilen maden sularından Türk kelimesinin kaldırılmasının ardından kurumsal isimden de “Türk” kelimesinin kaldırılması düşünülmekte midir?