BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

FIFA, 'futbolun kanseri'ne çare arıyor

FIFA'nın başkan yardımcısı, futbolcuların numara yaparak kendilerini atmasının futbolun kanseri olduğunu söyledi.

Abone ol

Dünya futbolunun en üst düzey karar organı olan FIFA'nın Başkan Yardımcısı Jim Boyce, futbolcuların oyun sırasında numara yaparak, faul yapılmış gibi kendilerini atmalarının futbolun kanseri olmaya başladığından söz etti.

İngiltere'de pazar günü oynanın Liverpool Stoke maçında Liverpoollu futbolcu Luis Suarez'in pozisyonunu izledikten sonra açıklama yapan Boyce, söz konusu futbolcunun yaptığı şeyin "aldatmaktan başka bir şey olmadığını" söyledi.

Boyce, bazı federasyonların bu tür davranışları cezalandırıldığını, yapılması gereken şeyin de bu olduğunu söyledi.

Boyce, bu tür hareketlerin futbolun kanseri haline geldiğini; yapılan şeyin "numara" olduğunun kesinleştirilmesi halinde bunun mutlaka çok ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Stoke Kulübü'nün Başkanı Tony Pulis, eylül ayında İngiltere Futbol Federasyona'na çağrı yaparak, numara yapan futbolculara üç maç ceza verilmesini istemişti.

Pulis, benzer bir şekilde pazar günkü maçtan sonra da Liverpool golcüsü Suarez'in oyundan çıkarılması gerektiğini belirtmişti.

FIFA Başkan Yardımcısı Boyce, futbolcunun kendisini attığının oyun sırasında belirlenemediği durumlarda cezai uygulamanın maçtan sonra da yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Federasyonların disiplin kurullarının bu konulara bakabileceğini söyleyen Boyce, böyle bir tavır sergileyen federasyonların uygulamalarına destek verdiğine işaret etti.

Boyce, maç sırasında yaşananlara ilişkin olarak şunları söyledi: "Bazen hakemlerin pozisyonu anında algılamaları mümkün olmuyor; bir hareketin faul ya da başka bir şey olduğuna karar veremiyorlar; futbolcuların numara yapması hakemlerin işini daha da zorlaştırıyor" dedi.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun bir sözcüsü "Federasyon olarak futbolcuların aldatıcı davranışları ile ilgili tavır almadıklarını ancak bu konunun sık sık tartışıldığını ve futbol dünyasının ilgili taraflarının görüşlerini ortaya koyduğunu" söyledi.

Liverpool'un hocası Brendan Rodgers, FIFA Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları ile ilgili olarak: "Gördüğüm kadarıyla Luis Suarez için başka, diğer bütün futbolcular için başka kurallar uygulanıyor" göndermesini yaptı.

Rodgers, devamla, "Futbolcuların kendilerini atmaları ve aldatma hareketleri futbol açısından önemli bir tartışma konusu; hepimiz bir ihtimal bu tür şeylerin sahalardan tamamen silinmesini isteriz ama hafta sonunda buna benzer pozisyonların bu kadar ilgili görmediğini de söylemek gerekir."