BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.445,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Batum Erdoğan'a sert çıktı!

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa ve Anayasa Uzlaşma Komisyonları Üyesi Süheyl Batum, Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Abone ol

CHP'li Süheyl Batum, 18 yaşa seçilme hakkını öneren Başbakan Erdoğan'ı bilerek gündem değiştirmekle suçladı.

tv8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programının bugünkü konuğu CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa ve Anayasa Uzlaşma Komisyonları Üyesi Süheyl Batum oldu. Gündemi değerlendiren Batum, ‘18 yaşa seçilme hakkı’ tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Batum’un açıklamaları özetle şöyle:

“Başbakan, ‘Komisyon’da 18 yaş konusunu dile getirin, ısrar edin’ demez mi?”

“Bundan tam 1 ay önce 6 Eylül’de Yazım Komisyonu’nda 18 yaşı konuşmuşuz. Orada da AKP’nin 3 tane temsilcisi vardı. 2’si de geçtiğimiz hafta Genel Başkan Yardımcısı oldular, Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop. 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahiptir demişiz. Seçilme hakkına da sahip olsun diye orada AKP’yi temsilen bulunan 3 değerli üyeden de en ufak bir şey gelmemiş. Şunu soruyorum; Başbakan bu isimlere 18 yaşındakilerin de seçilme hakkına sahip olması ile ilgili de konuşun demez mi?  Ya da Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda bu konuyu dile getirin, bunu da koyun, ısrar edin demez mi?”

“Başbakan mezhepçilik yaptı!”

“Başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılmamış şeyler yapıyor başbakan. Siz hiçbir başbakan’ın çıkıp mezhebinden dolayı mı tutuyorsunuz, ana muhalefet partisinin lideri alevidir deyip, çekilip yuhalattığını gördünüz mü? Başbakan mezhepçilik yaptı.”
 
“Fırat’ın kıyısında kaybolan koyunun hesabı eskiden hükümete sorulurdu, şimdi koyunun sahibine soruluyor!”

“Türkiye’nin bir geleneği vardı. Bugüne kadar, Fırat’ın kıyısında kaybolan koyunun hesabı hükümete sorulurdu. Şimdi AKP ile birlikte bu değişti. Fırat’ın kıyısında kaybolan koyunun hesabını ya koyunun sahibinden soruyorlar, ya koyundan soruyorlar, ya da Fırat’tan soruyorlar. Hala da bilemezlerse Cenab-ı Allah’tan soruyorlar. Böyle bir sistem getirdiler.”