BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,11
ALTIN 2.472,88
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejat'tan açık tehdit!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad İran'a yapılacak en ufak saldırı için İsrail'i böyle uyardı...

Abone ol

İran Televizyonu Press TV, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın İsrail ile ilgili düşüncelerini içeren Jam-e Jam kanalına verdiği röportajı yayınladı.

Press TV'nin internet sitesinde, yapılan röportajın detaylarına yer verildi. Ahmedinejad, İsrail’in İran’a yapacağı en ufak saldırının kendileri için intihar olacağını kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

AHMEDİNEJAT'TAN İSRAİL'E GÖZDAĞI

"Bu konu hakkında bilgisi olan her insan gibi ben de İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’ne saldırısının İsrail için mutlak bir intihar olacağını düşünüyorum" diyen Ahmedinejad İran’ın asla bir savaş başlatmak istemediğini ancak İran topraklarına yapılacak en ufak bir saldırı karşısında tepkilerinin sert olacağını vurguladı.

İSRAİL MACERACI DAVRANIYOR

Ahmedinejad, Jam-e Jam kanalına verdiği röportajda siyonist rejiminin işgal, suikast ve katliam olmadan var olmayacağını ve İsrail’in sadece siyonist rejimin devamı için maceracı bir tutum izlediğinin altını çizdi.

Haberde İsrail’in son zamanlarda İran’ın nükleer enerji tesislerine saldırı tehdidinin arttığı anımsatılırken, bu tehditlerin sebebinin, İran açısından ‘barışçı’ olan nükleer enerji aktivitelerinin İsrail tarafından kendilerine yönelik tehdit olarak algılanması olduğu belirtildi.