BIST 10.141
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.458,47
HABER /  DÜNYA

Polis işkencesi böyle görüntülendi!

Orantısız polis müdahalesi Almanya'da büyük yankı uyandırdı. İşte o görüntüler...

Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de bıçaklı ve baltalı bir kişiyi gözaltına almak isteyen polislerden biri onu tabancayla bacağından vururken, diğer görevliler biber gazı ve copla müdahaleyi sürdürdü.

Alman RTL, Pro 7 ve ZDF kanalları, polisin şüpheliyi yakalamaya çalışırken aşırı şiddet uygulamasının görüntülerini ekranlarına getirdi.

ÖNCE ATEŞ ETTİ

Berlin'e bağlı Wedding semtinde bıçaklı ve baltalı bir kişi taşkınlık yaparken ihbar üzerine polis ekipleri sevk edildi. Bir amatör kameraman tarafından çekilen görüntülerde şüpheliye 'teslim ol' çağrısı yapan bir polisin tabancasını çıkararak ateş ettiği, daha sonra diğer görevlilerin biber gazı sıktığı ve coplarını kullandığı görüldü.

POLİS DAYAĞINA SERT TEPKİ

Polislerin bu müdahalesine rağmen Andre C. adlı şüpheli direnmeyi sürdürdü. Bunun üzerine polisin özel eğitimli köpeği şüphelinin üzerine sürüldü. Sonunda bıçak ve baltasını bırakan şüpheliye uygulanan şiddet tepkilere neden oldu. Ağır yaralanan şüpheli Andre C. ameliyata alındı. Polisin bu müdahalesine tepkiler artarken, polis sendikası, politikacılar bu konuda peş peşe açıklama yaptı.Oğlu 10 yıl önce Tayland'da kazada ölen, babasını 1.5 ay önce kaybeden şüphelinin son 3 yılda çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi. Andre C.'nin yeğeni Martin K., polisin gereksiz şiddet uyguladığını sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Polis müfettişleri dayak olayını soruşturmayı sürdürüyor.