BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,44
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Atatürk'ün o sözünü hatırlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde yaşanan Suriye sınırındaki olaylara atıfta bulundu.

Abone ol

Turizm Trendleri Zirvesi'nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, turizmin gelişmesi için savaştan uzak durulmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, '' Mustafa Kemal Atatürk 'zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir. İnsanoğlu savaşı merak etmez. Eğer turizm gelişmesini istiyorsak savaşlardan uzak durmalıyız. Bu siyasetçi olarak benim görüşüm değil sadece. İnsanını seven, insana saygı duyan herkesin ortak paydası olmalıdır.'' dedi.

Turizm Trendleri Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bölümünde turizmcilere bazı tavsiyelerde bulundu.

ZORUNLU OLMADIKÇA SAVAŞ BİR CİNAYETTİR

Konuşmasının sonunda ise Kılıçdaroğlu, son günlerde yaşanan Suriye sınırındaki olaylara atıfta bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk 'zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir. İnsanoğlu savaşı merak etmez. Eğer turizm gelişmesini istiyorsak savaşlardan uzak durmalıyız. Bu siyasetçi olarak benim görüşüm değil sadece. İnsanını seven, insana saygı duyan herkesin ortak paydası olmalıdır.

Hiç kimse savaştan karlı çıkmamıştır. Barış varken niçin savaş, hoşgörü varken niçin savaş, dostluk varken niçin savaş? Anadolu coğrafyasını tüm dünyaya tanıtmamız lazım.” ifadelerini kullandı.