BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Fidanlara kelepçe taktı

Hırsızlar evinin bahçesine diktiği fidanlara dadandı. Çaresiz kalan vatandaş çözüüm ilginç bir yöntemle halletti..

Abone ol

Trabzonlu Halil Turan, evinin bahçesine diktiği fidanların sürekli çalınması üzerine, hazırladığı düzenekle fidanları kroşe (bir çeşit kelepçe) yardımıyla demire bağlayarak, çalınmalarını önledi.

Trabzon'un 2 Nolu Beşirli Mahallesi'nde oturduğu apartmanın bahçesine ve çevresine diktiği fidanların sürekli çalınmasına üzülen Turan, yaklaşık 300 fidanı hırsızlardan kurtarmak için ilginç bir yöntem geliştirdi.

Halil Turan, fidanları alanları yakalamak için evinin balkonunda saatlerce beklediğini, kolladığını, ancak yakalayamadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Ben de en sonunda fidanları çalamayacakları bir sistem yapmaya karar verdim. Kilitleme sistemi yapmayı düşündüm, ancak pahalı olduğu için vazgeçtim. Kapıcı arkadaşım 'kroşeyle demire bağlayalım' dedi. Bu fikir üzerine fidan sıralarına demir bağlama teli çektik ve fidanları kroşe yardımıyla bu demire bağladık. Böylece fidanlar hemen öyle çekmeyle alınamayacak. Fidanları almak için makas, tornavida gerekiyor. Bununla da kimsenin uğraşmayacağına inanıyorum."