BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Çifte cinayetten çifte aşk çıktı

Katil zanlısı, ikinci kurbanını geride tanık bırakmamak için öldürmüş...

Abone ol

Adana'da boğazları kesilerek öldürülen bar işletmecisi 26 yaşındaki Tümer Güler ile konsomatris sevgilisi 27 yaşındaki Banu Sabah'ın `çifte aşk' kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Cinayetten 50 gün sonra yakalanıp suçunu itiraf eden katil zanlısı 27 yaşındaki Bedir Osman Yücel, "Bana aşık olduğunu söylüyordu ama beni aldatıyormuş" dedi. Yücel'in, önce Güler'i, evden çıkarken de tanık kalmaması için dönüp Banu Sabah'ı öldürdüğü belirlendi.

2 AYDIR TAKİP EDİLİYOR

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerinin yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü çalışma sonrasında çifte cinayetin zanlısı kaynak ustası Bedir Osman Yücel yakalandı. Yücel'in, 3 Nisan'daki olay sonrası görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine yakalanıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirlendi. Ancak, sorguda çelişkili bilgiler veren Yücel, Cinayet Bürosu dedektiflerince delilleri de tamamlamak için teknik takibe alındı.

CEP TELEFONUYLA GÖRÜŞMÜŞ

Cep telefonunun olay öncesi görüşme dökümleri çıkarılan Yücel'in, öldürülmeden önce Banu Sabah ile görüştüğü saptandı. Cinayetin meydana geldiği gün, olaydan bir kaç saat önce de Banu Sabah ile Osman Yücel'in görüşmelerini ortaya çıkartan dedektifler, çifte cinayetin katil zanlısını dün yeniden yakalayıp gözaltına alındı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Sorgusunda suçunu itiraf eden, olayda kullandığı bıçağın yerini de gösteren zanlının, ifadesinde "Banu ile çalıştığı barda tanıştım. Para karşılığı birlikte olduk. İlk kez bir kadınla beraber olmuştum. Sonraki günlerde de bu ilişki sürdü. Telefon ediyordum, `Gel' dediği zaman evine gidip beraber oluyordum. Bana aşık olduğunu söylüyordu, ama beni aldatıyormuş" dediği öğrenildi.

UYGUN DEĞİLİM BU GÜN GELME

Olay günü de birlikte olmak için telefon açtığını, ancak Banu Sabah'ın "Uygun değilim, bugün gelme" demesi üzerine şüphelenip evine gittiğini söyleyen Yücel, cinayeti şöyle anlattı:

TOKAT ATMASI KANIMA DOKUNDU

"Ben ona aşıktım, o ise başkasıyla birlikte oluyordu. Eve gittim, içeride tanımadığım bir erkek vardı. Beni görünce, Banu'ya `Kim lan bu, ne geziyor burada?' diyerek tokat vurdu. Tokat atması kanıma dokundu. Ben de üzerine yürüdüm. Cebinden bıçak çıkardı, boğuşmaya başladık.

TANIK BIRAKMAMAK İÇİN ONU DA ÖLDÜRDÜM

Elindeki bıçağı aldım, rastgele sapladım. İlk darbeden sonra bıçağı Tümer'e kaç kez ve neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, Banu şoka girmiş, donup kalmıştı. Kapıdan çıkacağım zaman, arkamda tanık bırakmamak için onu da öldürdüm."

Katil zanlısı Yücel, sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemi altında Adliye'ye sevk edildi. Adliye'nin çevresinde de çevik kuvvet polislerinin takviyesiyle güvenlik önlemleri artırıldı. Yücel, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Demetevler Mahallesi 29 Sokak 12 numaralı evde meydana gelen olayda, barlarda konsomatris olarak çalışan Banu Sabah ile nikahsız yaşadığı bir bar işletmecisinin oğlu olan Tümer Güler, boğazları kesilip, kalplerine 6'şar bıçak darbesi vurularak öldürülmüştü.