BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Cinerden iddialı gazete

Fatih Altaylı, Ciner grubunun medya hedeflerini anlattı. Peki kaç gazete ve televizyon yayında olacak?

Abone ol

Ciner Grubu yayında olan iki kanaldan birini reyting sıralamasında ilk üçe sokacak. İki değil 1 gazete çıkaracak. Başına ise Altaylı getirildi. Yayın politikası "özgürlükçü" olacak. Ayrıca 22 yabancı kaynaklı dergi çıkacak.

Fatih Altaylı, Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas'a Ciner Grubu'nun medya sektöründeki önceliklerini anlattı.  

''Yaklaşık 22 yabancı menşeili dergi çıkacak. Şu anda hakim olduğumuz iki kanal sürecek. Ama bir tanesi ilk üçe girecek. Bir tane de gazete çıkacak. Özgürlükçü bir gazete kurmak istiyoruz.

Ben özellikle yayın yönetmeni olayım derdinde değilim. Biliyorsunuz ben daha çok muhabir yazarlığı seviyorum. Ama gazetenin kurucu yayın yönetmenin ben olmam kuvvetli muhtemel. İki üç gazete çıkaracağımız ise doğru değil".

ALTAYLI YENİ GAZETENİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Ciner Medya Grubu Başkanı M.Kenan Tekdağ yazılı açıklama ile atamayı duyurdu. Ciner Medya Grubu Başkanı M. Kenan Tekdağ'ın açıklaması:

Ciner Medya Grubumuz bünyesinde yayın hayatına başlayacak olan ulusal günlük gazete projemizin altyapı yatırımları hızla ve hedeflenen doğrultuda ilerliyor.

Bu çerçevede, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu olarak; günlük gazetemizi yayın hayatına başlatmak ve yönetmek üzere Türkiye'nin en etkili gazetecilerinden birisi olan değerli arkadaşımız Sayın Fatih Altaylı ile gazetemizin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmesi konusunda tam mutabakat sağladığımızı açıklamaktan büyük memnuniyet duymaktayız.

Nitelikleri Anayasamızda belirtilen Cumhuriyetimizin değerlerine saygılı, evrensel gazetecilik ilkelerine bağlı, çağdaş, özgürlükçü ve demokrat kimliği ile Türkiye'nin en etkili gazetesini yayınlamaya yönelik çalışmalarında Sayın Fatih Altaylı'ya başarılar diliyoruz.