BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

Fetullah Gülen şimdi daha da güçlendi

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ABD-Türkiye krizine değindiği bugünkü yazısında, bazı gizli güçlerin süreci sabote ederek Türkiye'yi Batı'dan koparmaya çalıştığı tehlikesine dikkat çekti. Selvi, buna karşılık FETÖ'nün Batı'da daha güçlendiğini söyledi.

Abone ol

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi ve sonrasında yaşanacakları bugünkü köşesinde kaleme alan Hürriyet yazarı Abdukadir Selvi, önemli bir konuya dikkat çekti. Hem ABD'de hem Türkiye'de yaşanan krizi sabote edenlerin olduğunu söyleyen Selvi, "ABD’de bir irade Türkiye’yi Batı ittifakından koparıp Avrasyacı olmaya itiyor. Bu kuşku tek taraflı değil, Türkiye açısından da geçerli. Türkiye-ABD ilişkilerinin düzelmesini istemeyen bir el devreye girip süreci sabote ediyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gizli eller tarafından Avrupa Birliği ve ABD'den uzaklaştırıldığının altını çizen Selvi, vize kararıyla Türkiye'nin, Libya, Somali, Kuzey Kore gibi Avrupa ve Batı'yla hiçbir ilişkisi olmayan ülkeler arasına itilmeye çalışıldığını dikkat çekti. Bu konuya eğilmesi yönünde hükümete tavsiyede bulunan Selvi, dikkat çekici bir tespit daha yapıyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası terör örgütü FETÖ'nün elinin Batı'da daha da güçlendiğini ifade etti.

Selvi'nin bugünkü yazısında öne çıkan bölüm şöyle: 

ABD’de bir irade Türkiye’yi Batı ittifakından koparıp Avrasyacı olmaya itiyor. Bu kuşku tek taraflı değil, Türkiye açısından da geçerli. Türkiye-ABD ilişkilerinin düzelmesini istemeyen bir el devreye girip süreci sabote ediyor. Türkiye, ABD ve AB’den izole ediliyor. Vize kararıyla birlikte İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela ile aynı lige itiliyor. İktidarın bu konuya eğilmesinde yarar var. 15 Temmuz öncesine göre FETÖ, Batı’da daha da güçlendi. Türkiye’nin Batı ittifakından kopmasının, ABD ve AB ile ilişkilerinin daha da kötüleşmesinin kime yararı var? Türkiye‘ye yararı olmadığı belli.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının devamını okumak için tıklayın