BIST 9.537
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.490,00
HABER /  MEDYA

FETÖ'nün kara kutusunu susturan fotoğraf

FETÖ itirafçıları yeni bir oyunun mu peşinde? İtirafçılarla ilgili ilginç bir ayrıntıyı Sabah yazarı Mahmut Övür köşesine taşıdı.

Abone ol

Gülen'i tanımadığını söyleyen Zaman'ın eski sahibi Alaaddin Kaya, mahkemede Gürcistan'da FETÖ'ye ait üniversitenin açılış töreninde Çiller ile birlikte kurdele keserken çekilen fotoğrafı gösterilince susmuş.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "FETÖ itirafçıları gerçek mi tuzak mı?" başlıklı yazısında Zaman gazetesinin eski sahibi ve Taraf'ın eski finansörü Alaaddin Kaya'nın yalanını yazdı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası itiraflarıyla olan olan FETÖ'nün etkili isimlerinin gerçek tartışma konusu oldu. Örgütün iç yüzüne anlattıklarının doğruluğu sorgulanan itirafçılara şüpheyle bakılıyor.

Tartışmalara katılan Övür, bugünkü köşesinde Kaya'yla ilgili birkaç gün önce Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden FETÖ çatı davasında çok çarpıcı bir sahneyi böyle aktardı:

"GÜLEN'İ TANIMIYORUM"

"Bir önceki duruşmada FETÖ'nün "kara kutusu" diye nitelenen Kaya şöyle diyordu: "FETÖ ile hiçbir bağlantım yok ve Gülen'i tanımıyorum. Gülen'i tanıdığımı ispatlarsan suçumu kabul edeceğim." Zaman gazetesinin sahipliğini yapan bir ismin bunu söylüyor olması elbette ciddiye alınmaz ama yine de bu yalana karşı net cevabı FETÖ'ye karşı içeride ve dışarıda amansız bir mücadele yürüten Gürcistan'daki Kafkasya Vakfı Başkanı Hayati Küçük verdi.
Küçük, son duruşmada 1995'te dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e Gürcistan'da FETÖ'ye ait Karadeniz Üniversitesi'nin açılışını yaptırmak için nasıl ikna çalışması yürüttüklerini anlattı. O açılışa Çiller'in gittiğini ve o kurdeleyi kestiğini de hatırlatalım.

Büyük gürültü koparak Papa-Gülen görüşmesinde  Alaaddin Kaya da vardı. Kaya'nın Papa'nın elini öpmesi çok tartışılmıştı. Yine Kaya 15 Temmuz darbe girişiminden önce Haziran ayında savcılığa FETÖ'den istifa ettiğini bildiren dilekçe sunmuş ve "Bunlara kazara verdiğim selamı geri alıyorum" diye yazmıştı.

KAYA: SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM

Küçük de Kaya'nın Çiller'le birlikte fotoğrafını mahkeme heyetine verdi. Bu bilgi karşısında daha önce "ispatlarsan suçumu kabul ederim" diyen Kaya, bu kez sadece şunu söyleyebildi: "Susma hakkımı kullanıyorum." O duruşmada bir gariplik daha yaşandı.

KEMALETTİN ÖZDEMİR ŞAŞKINLIĞI

Yıllar önce FETÖ yapılanmasından ayrıldığı bilinen Kemalettin Özdemir de Kaya ile ilgili şaşırtıcı bir ifade verdi. Özdemir, okul arkadaşım dediği Alaaddin Kaya'yı savunurken söyledikleri sadece mahkeme heyetini değil, dinleyenleri de şoke etti: "Örgütle bağlantısı yok. Kaya bütün cemaatlere karşı eşit mesafedeydi."