BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü kurtarma borsası! Dedikodu boyutunu aşan gelişme

FETÖ soruşturmalarında tutuklu bulunanların tahliye edilmesine yönelik çarpıcı iddialar dolaşıyor. Sabah yazarı Dilek Göngör köşesinde duyurdu.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Dilek Göngör, FETÖ sanıklarının tahliyesi için özel avukatlar türediğini ve bu iş için milyon TL'ler istendiğini yazdı.

FETÖ ile mücadelede tuhaf gelişmeler yaşanıyor. Soruşturmaların sulandırıldığı şikayetinden sonra şimdi de tahliyelerle ilgili şok iddialar dolaşıyor.

Sabah yazarı Görgör, son günlerde kendisine gelen duyumları köşesine taşıdı. "Söylenenlere inanmak istemesem de bu iş dedikodu boyutunu çoktan geçmiş durumda." diye yazan Göngör, "FETÖ'cü kurtarma borsası" başlıklı yazısında şok iddiayı okurlarıyla paylaştı:

KİMİNDEN 100 BİN

"FETÖ soruşturmaları kapsamında içeri atılan örgütün bazı kilit veya paralı elemanlarının serbest kalması için bir tür tahliye oyunu oynanıyor. İddialara göre, her ilde bir FETÖ'cü kurtarma borsası oluşmuş. Mahkumun önem derecesine ve parasına göre serbest kalma maliyeti belirleniyor. Misal, kiminden 100 bin, kiminden 1 milyon, kiminden 10 milyon TL isteniyor.
Bu iş için özel olarak uğraşan avukatlar dahi türemiş. FETÖ'cüyü içeriden çıkarmak için akrabalarına ulaşan avukatlar, o kişilerle pazarlık görüşmelerine başlıyormuş. Fiyatta anlaştıktan sonra adım adım tahliye sürecine girişiliyormuş. Artık mahkumun serbest kalması için alınan para rüşvet çarkı içinde kaça bölünüyorsa..."