BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  MEDYA

Bomba iddia! İşte FETÖ'ye yardım eden Arap ülkesi

Katar krizinde Suudi Arabistan'la birlikte hareket eden Birleşik Arap Emirlikleri'nin FETÖ'ye para aktardığı ortaya çıktı. Türkiye Gazetesi yazarlarından Batuhan Yaşar bugünkü köşesinde BAE'nin Türkiye'ye ihanetini deşifre etti.

Abone ol

Türkiye Gazetesi yazarlarından Batuhan Yaşar bugünkü köşesinde Katar krizinin baş aktörlerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye karşı nasıl bir oyun oynadığını yazdı.

Meğer Birleşik Arap Emirlikleri, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunun FETÖ'ye para desteği vermiş. Yaşar, BAE'nin, ülkesine sığınan Filistin’in eski İçişleri Bakanı Muhammed Dahlan aracılığıyla Fethullah Gülen'le iletişime geçtiğini ve darbenin planlanmasında rol aldığını iddia etti. İşte Yaşar'ın yazının ilgili kısmı:

HER TAŞINDA ALTINDAN ONLAR ÇIKIYOR

Birleşik Arap Emirlikleri’nin adını 15 Temmuz darbesinden sonra daha sık duyar olduk. Son dönemde Orta Doğu’da hangi taşı kaldırsanız altından BAE çıkıyor.. 15 Temmuz öncesinde de Türkiye karşıtı safta yer alıyor ve kendini belli etmekten çekinmiyordu.

TÜRKİYE KARŞITI KİM VARSA İLETİŞİME GEÇİYOR

Peki BAE niye Türkiye’nin ayağına bu kadar dolanır oldu? Türkiye karşıtı veya düşmanı kim varsa iletişime geçmesi artık kimseyi şaşırtmıyor.
Olay iletişime geçmekle de kalmıyor, sürekli onları örgütleme çabası içindeler. Son dönemde yaşanan hiçbir şeyin görüldüğü gibi olmadığının altını çizelim..

KATAR OLAYINDA ÖN SAFTA

Katar olayında da Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ön safta yer aldığını görmekteyiz. Güvenilir istihbarat kaynaklarından elde ettiğimiz bilgiler, ekonomik ve siyasi olarak da yaşanan her şeyin örtüştüğünü gösteriyor..
BAE denilince ardından da Muhammed Dahlan ismi karşımıza çıkıyor.
Kısaca Dahlan, Filistin’in eski İçişleri Bakanı. Yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk etti ve Abu Dabi’ye yerleşti.

ARAFAT'I DA ZEHİRLEYEN O'YDU

Mahmut Abbas, Arafat’ın zehirlenmesi olayında ve 2000 yılındaki Camp David görüşmelerinde Filistin aleyhine ajanlık yapmakla da suçladı Dahlan’ı. İsrail’in kendi sözünü dinleyecek yönetimlerin işbaşına getirilmesi işlerinde bu Filistinliyi kullandığı Orta Doğu’daki önemli köşe başlarında dillendirilir.

DARBE ELLERİNDE PATLAYINCA...

Dahlan 15 Temmuz öncesinde de çok hareketliydi şimdi de öyle..
15 Temmuz gecesi BAE’nin fonladığı SKY News ve El-Arabia, darbenin başarılı olduğunu ve Erdoğan’ın yurt dışına kaçtığını son dakika olarak veriyordu. Darbe ellerinde patlayınca bu kez BAE hükûmeti kınama mesajı yayınladı. Hatta kınamayla da kalmadı Dubai havaalanında darbeci olduğu iddia edilen 2 Türk generali Türkiye’ye iade etti.

DARBEDEN BİR AY ÖNCE FETÖ'YE PARA AKTARDILAR

Türkiye, BAE ile ilgili çok önemli bilgilere sahip. Ne yaptığını, kimlerle iletişimde olduğunu çok iyi biliyor. Ama olaylar artık istedikleri gibi gelişmiyor. BAE’nin Türkiye operasyonlarının önü tıkandı ve sonuç alınamaz hâle getirildi. Şimdi elimizdeki çok önemli bilgiyi paylaşalım; BAE, 15 Temmuz girişiminden yaklaşık 1 ay önce FETÖ’ye ciddi miktarlarda para aktardı. Para transferini kim gerçekleştirdi dersiniz? Yine o isim evet Muhammed Dahlan..

DARBE PLANINI BİRLİKTE YAPTILAR

İş sadece para transferi ile kalmıyor ama.. Dahlan daha sonra New York’ta yaşayan bir Filistinli iş adamı üzerinden Fetullah Gülen’le iletişime geçiyor. 15 Temmuz’un planlanması da dâhil bu sıkı ilişki uzunca bir süre devam ediyor. Yani eldeki istihbarat bilgileri, BAE’nin 15 Temmuz’un planlama işine kadar girdiğini gösteriyor!