BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü iş adamların mallarına el konulsun

Nazilli'deki FETÖ soruşturmasında 110 sanığın isminin yer aldığı 84 sayfalık iddianame tamamlandı. Savcı, FETÖ ile irtibatlı iş adamlarının mallarına devletin el koymasını istedi.

Abone ol

Aydın'ın Nazilli İlçesi’nde FETÖ/PDY’nin işadamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın ardından 110 sanık hakkında 84 sayfalık iddianame hazırlandı. Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame kabul edilirken sanıklar hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezaları istendi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Nazilli’deki işadamları örgütlenmesine yönelik hazırlanan 110 sanığın yer aldığı 84 sayfalık iddianame Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mehmet Takmaklı (solda) ve Ali Takmaklı

SERBEST KALDILAR

Sanıklar arasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Uğur Soğutma Makinaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sahipleri Ali Takmaklı ve Mehmet Takmaklı’nın isimleri de yer aldı.

FETÖ SEÇİMLERE DESTEK VERMİŞ

İddianamede, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan’ın örgüt üyesi iddia edilen isimlerle yurt dışına giriş- çıkış yaptığı, verilen ifadeler ve ihbarlarında değerlendirilmesi sonucu örgüt üyesi olduğu iddia edildi. Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Erturan’ın da itirafçıların ifadesi, örgütün faaliyetleri kapsamında düzenlenen yurt dışı gezilerine katılmış olması göz önüne bulundurularak FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddianemede yer aldı. 

MALLARI DEVLETE AKTARILSIN

İddianamede, Takmaklı kardeşlerin de aralarında bulunduğu sanıkların el konulan mal varlıklarının devlete aktaralımsana karar verilmesi de istendi. Davanın ilk duruşmasının 6 Temmuz’da saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.