BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan CHP'li vekile: Gerizekalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu sözlerini ispata davet etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarıyla tepki toplayan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a "geri zekalı" diye seslendi, sen Samsun'a değil yola çıkamazsın diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da 15 Temmuz'a ilişkin "kontrollü darbe" sözlerini de eleştiren Erdoğan, 16 Temmuz sonrası CHP'nin siyaset müzesine kaldırılacağını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da halka seslendi. Konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'u sert bir dille eleştiren Erdoğan, "evet çıkarsa onları sokağa dökeriz" sözleri için şöyle konuştu:

"Yalan söylemekle kalmıyorlar işi çok çirkin yerlere götürüyorlar. Bir CHP Milletvekili çıkmış mikrofona '16 Nisan'da 'Evet' çıkarsa bunları İzmir'e kadar kovalayıp denize dökeceğiz' diyor. Bunu diye de Konya milletvekili. Yahu sen gerizekalı mısın? Sen kiminle aşık atıyorsun ya?

"SENİ YOLA ÇIKARMAZLAR"

Sen kimi denize döküyorsun? Ulan seni yola çıkartmazlar yola. Sen Samsun'dan yola çıkamazsın ya. Biz bu tipleri denize falan dökmeyeceğiz. Bunlar türünün son örneği, gelecek nesiller bu eziyetten kurtuluyor.

"ELİNDE BELGE VARSA ÇIK AÇIKLA"

Genel başkanları da çıkmış 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyor. Ey Kılıçdaroğlu, madem elinde belgeler var çık bunları açıkla. 16 Nisan'dan sonraya kalırsa geç kalırsın. Ama bu onur meselesi. Çünkü bu yalan makinesi. Bunda dürüstlük yok. İşte söyledim havalimanında darbecileri gördü, saklanacak yer aradığını bildiğimizden haberimiz olmasa bir bildiği var diyeceğiz.'