BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü asker kendi görüntüsünü görünce kıvıramadı

Akıncı Üssü davasının 9'ncu duruşmasında dikkat çeken anlar yaşandı. FETÖ'cü asker Bilal Akyüz duruşmada kendi fotoğrafını karışısında görünce durumu kabullendi.

Abone ol

ANKARA 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi yerleşkesi içindeki duruşma salonunda görülen Akıncı davasının 9'uncu celsesi önceki gün savunmasını yapan Barış Avıalan ile devam ediyor. 

Önceki gündü duruşmada avukatlarla tartışarak "susma hakkı"nı kullanacağını belirttiği için çapraz sorgusu yarım kalan Barış Avıalan'ın sorgusunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Avıalan, şartlı susma hakkını kullanacağını vurgulayarak, soruları cevaplayacağını söyledi. Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç'un da izlediği duruşmada, Avukat Hicabi Durmuş'un sorusu üzerine Avıalan, savcılık ifadesinde yer alan "Akın Öztürk, Hulusi Akar'ın talimatlarını iletiyordu" sözlerinin kendisine ait olmadığını, genelkurmay çatı davasında söylediği, “Akın Öztürk arabuluculuk yaparak darbeyi engellemeye çalıştı" sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu. Bunun üzerine Akın Öztürk'ün Avukatı Hicabi Durmuş, "Çelişki giderilemedi. Bu çelişkinin mahkemenizce giderilmesi gerekiyor" dedi.

Avukat Serdar Öztürk de demans hastası birisinin general olmasının mümkün olup olmadığını sorduktan sonra, "Mehmet Partigöç'le yakın çalıştınız. Ellerinin titrediğini, kalemi düşürdüğünü gördünüz mü?" dedi. Avıalan, "Öyle bir rahatsızlığı yoktu" karşılığını verdi.

"TEREDDÜDÜM VAR"

Bir sanık avukatı ise mahkeme başkanı Selfet Giray'a şu dikkat çekici soruları yöneltti:

"Şu anda salonda SEGBİS'le kayıt yapılıyor. Salonda kaç kamera var? Bu kameralar dışında farklı bir kamera ile kayıt yapılıyor mu? Bu kayıtların UYAP üzerinden veya farklı bir sistemle salon dışına çıkıp çıkmadığı konusunda ciddi tereddüdüm var. Acaba aynı kaygıyı heyetiniz de taşıyor mu?"

Barış Avıalan'ın sorgusunun saat 10.15'te tamamlanmasının ardından savunmasını dün yapan Bilal Akyüz'ün çapraz sorgusuna geçildi.

ÖNCE İFTİRA DEDİ SONRA GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE...

Başkan Giray'ın soruları üzerine Bilal Akyüz, yaşadığı "gariplikleri" kendisine kurulan "komplo" olarak açıklayıp şunları söyledi:

"Ben bu işin emir komuta içerisinde olduğunu zannederek ilk başta devam ettim. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasına vakıf olunca o zaman anladım, evet bu bir darbe girişimi."

Bilal Akyüz, 30 yıl önce askeri lisede geçirdiği soruşturmayla ilgili olarak da öfkeli bir ses tonuyla şunları anlattı:

 "Bu 30 yıl önceki bir idari soruşturma. 14 yaşındaki çocuklara fiziki ve manevi işkence yapılarak ifadeler alındı. Evet soruşturma genelde FETÖ ile ilgiliydi, ama diğer cemaatler de vardı. Namaz kıldığım, oruç tuttuğum için yargılandım ve rakı masalardan gelenlerce yatağımdan zorla kaldırılarak sorgulandım. Bu beni hayatım boyunca takip etti. Hepsi iftira. 80 olayları bir travmadır. Sadece suçlu değil, suçsuzlara da işkence yapılıp, sorgulandı. Bu dünya için zamanı geçti, ancak öbür dünyada hesabını verecekler. FETÖ’yle hiçbir bağlantım yok."

Başkan Giray, sorularının sonunda Akıncı'daki görüntülerini izletti. Akyüz'ün görüntüler için, "Muhtemelen benim" demesi salonda gülüşmelere yol açtı.