BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,82
ALTIN 2.478,32
HABER /  DÜNYA

ABD Suriye'de o kenti işgal edip PKK'ya teslim edecek

DEAŞ’ı bahane ederek Suriye kuzeyini PKK’ya teslim eden ABD, şimdi de el-Kaide yalanıyla İdlib'i işgale hazırlanıyor.

Abone ol

Pentagon, Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle çatışmasızlık ilan edilen kenti bir hafta içinde vurmaya ve PKK'ya teslim etmeye hazırlanıyor.

İNCİRLİK'TE TOPLANTI YAPILDI

Yeni Şafak'ın manşetten verdiği habere göre ABD güçleri, Ayn el-Arab, Tel Abyad ve Rimeylan'da kurduğu üslerden sık sık İHA'ları kaldırarak muhaliflerin durumuna ilişkin ayrıntılı istihbarat topluyor. ABD'liler bir yandan da 2014 yılından bu yana ilişki içinde oldukları muhalif grupları İncirlik'e topladı. İdlib'e yönelik saldırının 1 hafta içinde başlayacağı belirtiliyor.

İDLİB'E EL KAİDE KILIFI

Trump'ın PKK'nın adamı gibi hareket eden danışmanı Brett McGurk'ın, "Türkiye, İdlib'de el Kaideli teröristlerin varlığına göz yumuyor" seklindeki yalanı ABD'nin yeni oyununu gözler önüne sermişti. PKK, hava bombardımanının ardından Münbic. Tel Abyad ve Rakka için aldığı yüzlerce TIR dolusu silahla idlib'e saldıracak.

ÇANKAYA'DA ACİL ZİRVE

ABD’nin PKK’ya, Türkiye’nin de ÖSO’ya sevkiyatı devam ederken önceki gün Çankaya Köşkü’nde çok önemli bir zirve gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki zirveye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı. Edinilen bilgiye göre zirvede, ABD’nin İdlib’i işgal operasyonuna başlaması halinde Türkiye’nin cevabının ne olacağı tartışıldı.