BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  MEDYA

Nedim Şener'den CHP'li Akaydın'a tokat gibi yazı

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine "tiyatro" diyen CHP'li Mustafa Akaydın'a tokat gibi bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Nedim Şener, bugünkü yazısında 250 şehidin verildiği 15 Temmuz darbe girişimine "tiyatro" diyen CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'a tepki gösterdi.

POLİSLER ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINDAN ÖNCE ŞEHİT OLDU

Akaydın'ın “Köprüye asker çıkmış ama darbecilerin karşısına çıkmak için neden polis değil de halka çağrı yapıldı? 250 bin kişilik polis gücü darbecileri durdurabilirdi” iddiasına karşı Şener, şehit olan 63 polisin tamamına yakınının, Erdoğan'ın çağrısında önce şehit olduğunu yazdı.

KORUMASI ŞEHİT OLDU

(...)O saate kadar olanlara bir bakalım; saat 21.30’da darbeci askerler Boğaziçi Köprüsü’nü tek yönlü trafiğe kapattı. Saat 21.45’te İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Vatan Caddesi’ndeki Emniyet binasından ayrıldı ve bir süre sonra köprüye ulaştı.

Tankların Vatan Caddesi’ne, Çevik Kuvvet Müdürlüğü önüne gittiğini öğrendiğinde o an görevde olan 10 bin polise telsizle silahlarını teslim etmemeye ve darbeye direnmeye çağırdı. Bir saat içinde de İstanbul’da görev yapan toplam 30 bin polis darbecilere karşı göreve çağrıldı.

Köprü’ye gelen halkla beraber darbeciler direnen polisin de üzerine ateş açıldı ve Emniyet Müdürü Çalışkan’ın koruması şehit oldu. Özel Kalem müdürü de yaralandı.

F16’LARLA 46 ŞEHİT

Ankara’da darbeciler daha sonra kafalarından vurduğu Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ı saat 22.10’da Jandarma’ya çağırıp iki korumasıyla rehin aldı.

Darbeciler, direniş için hazırlık yapan polis Havacılık Dairesi Başkanlığı’nı F16’larla bombalayıp 7 polisi şehit etti. Darbeciler, direniş için hazırlık yapılan Ankara’daki Polis Özel Harekat Başkanlığı’na silahlı helikopterlerle saldırdı F16 ile bombaladı.

Tam 46 polis şehit oldu. O gece toplam 63 polis şehit oldu. Tamamına yakını Erdoğan’ın halka çağrısından önce şehit olmuştu. Yani polis görevinin başındaydı.