BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen videosundaki Mücteba Kılıç bakın kim çıktı?

FETÖ'nün kriptocuları da ortaya çıkıyor. Mücteba Kılıç isimli FETÖ üyesi Devrimci Sosyalist Parti üyesi çıktı. Mücteba Kılıç'ı ifşa eden ise Fethullah Gülen ile olan ağlamalı videosu oldu.

Abone ol

Gözaltına alınan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin üyesi Mücteba Kılıç, Fethullah Gülen'in dizinin dibinde ağlayarak şiir okuyan kişi çıktı. Kripto örgüt üyelerinin en çarpıcı örneği olan Mücteba Kılıç, Genç Siviller grubu ile tanındı.

Kamuoyu Mücteba Kılıç ismini 2010 referandumunda "Yetmez ama evet" kampanyasında duydu.

FETÖ üyesi olduğu ortaya çıkan Mücteba Kılıç , Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. 43 yaşındaki Mücteba Kılıç’ın bürosunda ve evinde de arama yapıldı. Kılıç, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi.

FETHULLAH GÜLEN İLE OLAN AĞLAMALI VİDEOSU

Mücteba Kılıç'ın kripto FETÖ'cü olduğunu ortaya çıkan Fethullah Gülen ile olan bir videosu oldu. Üniversite yıllarında çekilen bu videoda Mücteba Kılıç onun huzuranda ağlayarak şiir okuyor. Video görüntülerinde Gülen'in şiiri dinlemeden ağlamaya başlıyor olması dikkat çekiyor.

MÜCTEBA KILIÇ GERÇEKTE KİMDİR?

İstanbul Barosu avukatlarından olan Mücteba Kılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Kendisini "sivil toplumcu bir aktivist, özgürlükler bağlamında ayrımcılığa karşı olan bir demokrasi savunucusu "olarak tanımlayan Mücteba Kılıç, FETÖ'nun kriptocularından. Kendisini solcu olarak gösteren Mücteba Kılıç, bunun için sol bir partiye üye olup aktif olarak hizmet de etmiş.

Eşi ile çıkardığı aşk kitabı ile de kendini kamufle eden Mücteba Kılıç'ı lise yıllığındaki sözler tam olarak tanımlıyor. Yıllıkta Kılıç ile ilgili olarak şunlar yazıyor;

-"Okulumuzun ender simalarından olup, her türlü ortama ayak uydurabilen bir karaktere sahiptir".