BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen cemaati eleştirenlere kıskanç dedi!

Fethullah Gülen cemaatl fobisi yaşayanların sürekli cemaati eleştirdiğini söyleyerek bunları söyledi...

Abone ol

Fethullah Gülen cemaate yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Gülen son sohbetinde cemaatle ilgili iddialarda bulunanlar için cemaat fobisi yaşadıklarını ileri sürdü.

Gülen, şükredilmeyen nimetlerin insanları küstahlaşma yollarına sürüklediğini söyledi.

Allah'ın nimetlerinin birinin küçük insanlara büyük işler yaptırmak olduğuna dikkat çeken Gülen, bu sırrı anlamayanların cemaatfobia yaşadıklarını vurguladı.

Fethullah Gülen: "Bazen kuvvet insanı küstahlaştırabilir. Yani sıradan bir insan gelir, şöyle böyle konjoktürel olarak bir yerde bazı imkanları elde edebilir, dümene oturabilir. Dümene oturduktan sonra artık götürdüğü o vasıtanın içindeki o insanların hiçbirinin hukukuna riayet etmez. Hep tepeden bakar onlara. Hep itâb eder, "Yerinizde oturun" der. Adamlar bir şey söyleseler, "Az şurada dursanız da bir namaz kılsak, sen dümendesin. Az dursanız da burada bir dinlensek, nefes alsak", "Kesin sesinizi. Siz anlamazsınız o işleri. Ben ne dersem o olur falan" der." ifadelerini kullandı.

Gülen, elde edilen imkanlardan kaynaklanan küstahlaşma belasının kafirlerle sınırlı olmadığını belirtti:

"Hatta Mü'min bile olsa ahlaken firavun olur. Sıfatları itibariyle firavun olur. Bazen nimetlerin sağanak sağanak baştan yağması o da insanı böyle Nemrut'laştırır, Firavun'laştırır. İnsan gaflete dalar. Hazret-i Pir'in Yirmi Üçüncü Söz'de ifade ettiği gibi, yer içer, yan gelir, bilmem neler gibi kulağı üzerine yatar."

Gülen insanı küstahlaşmaya götüren yolları dile getirdi.

"İmkanların bolluğu şirazeden çıkarır. "Dediğim dedik" şirazeden çıkarır. Ahmak bir gürûhun hiç olmayacak şeyleri bile alkışlaması onu şirazeden çıkarır. Takdir edilecek şeylerin yanında tenkit edilecek şeyler, belki sorgulanacak şeyler, onları bile alkışlayan insanlar yine bağışlayın onu küstahlaştırır, küstahlaştırır. Bunlar küstahlaşma yollarıdır, hafizanallah. "

Fethullah Gülen, Allah (celle celaluhu) şükreden kullarına nimetlerini artırdığını, o nimetlerin gelmesini kendinden bilmenin ise insanı nankörlüğe sürüklediğini aktardı.

"Nimetler bir yönüyle, şükürle, hamdle, sena ile taçlandırılıyor. Bir yerde de o nimetler insanı nankör hale getiriyor. Haşa ve kella onu kendilerinden biliyorlar, her şeyi kendilerine mal ediyorlar. Her şeyi enaniyetlerine bina ediyorlar. "Ben yaptım. Ben ettim. Benim yaptığımı başkaları rüyasını bile göremez. Hayalini bile yapamaz onun" gibi nankörlüklerle o icraat-ı cesimeyi ve azimeyi alıp kendilerine mal ediyorlar. Bu da nankörlüktür."

CEMAAT FOBİSİ YAŞIYORLAR 

Gülen, "Allah bazen küçük insanlara büyük işler yaptırır. Nimetleriyle onları serfiraz kılar. Bazıları ise bunu göremez. "Bunca imkanlarımıza rağmen, bunların yaptığı gibi yapamıyoruz" der." ifadelerini kullandı.

"Kıskançlığa giriyorlar, hasede düşüyorlar, cemaat diyorlar, hareket diyorlar, hizmet diyorlar, oturup kalkıyor batılıların islam-fobiası yaşadığı gibi, bir cemaatfobiası yaşıyor ve yaşatıyorlar. Ah keşke bilseler; cemaat yapmıyor, hareket yapmıyor, hizmet yapmıyor. Allah yapıyor (celle celaluhu). Ama O'na binlerce hamd ü sena olsun ki bu nesli bu nesl-i cedidi Allah böyle güzel şeylerde istihdam buyuruyor."

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN