BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

METEOROLOJİ BALONU ROTAYI ŞAŞIRMADI

Meteoroloji balonu, yıllardır okulunda dersini anlatan, Ankara Bölge Müdürlüğünde yıllardır rasadını yapan ve hava tahminlerinde bu bilgiler...

Abone ol

Meteoroloji balonu, yıllardır okulunda dersini anlatan, Ankara Bölge Müdürlüğünde yıllardır rasadını yapan ve hava tahminlerinde bu bilgileri kullanan emekli bir meteoroloji mensubu Şengün Sipahioğlu’nun arabasının üzerine düştü.
Keçiören’de havaya salınan meteoroloji balonu, yaklaşık 14 km yüksekliğe çıktıktan sonra Çiğdem Mahallesi’ne düştü. Meteoroloji balonunun düştüğü yer ise ‘bu kadar tesadüf olmaz’ dedirtti. Balonun düştüğü yerin, hayatını meteorolojiye adayan emekli meteoroloji görevlisi Şengün Sipahioğlu’nun otomobili olduğu belirtildi.
Yapılan radiosonde rasadının saat 16.30 da Çiğdem Mahallesindeki evinin önündeki arabasına düştüğünü gören Sipahioğlu, ”Çok şaşırdım, yüzlerce araba arasından bu balonun ve parçalarının (balon, paraşüt ve transmitter) benim arabamın üzerine düşmesi çok ilginçtir“ dedi.
Şengün Sipahioğlu, Meteoroloji Teknik Lisesinde radiosonde rasatlarının (balon rastları) nasıl kullanıldığını öğrencilerine anlatıp (aeroloji), bu rasatların (temp diyagramı) hocalığını yapmıştı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde, Şube Müdürlüğü, Ankara Bölge Müdürlüğü ve Hava Tahminleri Daire Başkanlığı görevinde bulunan Sipahioğlu, 1998 yılında kurumdan ayrıldıktan sonra Gazi Üniversitesi’nde çevre ve meteoroloji konularında öğretim görevlisi olarak çalıştı ve 2000 yılında emekli oldu.