BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.459,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Burhan Kuzu, Numan Kurtulmuş'u kızdırdı!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Burhan Kuzu'nun sözleri Numan Kurtulmuş'u kızdırınca, Kuzu özür dilemek zorunda kaldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Ak Parti’nin Kızılcahamam kampında yeni anayasa çalışmaları, başkanlık sistemi ve çözüm süreci tartışıldı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu başkanlık sistemi, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yeni anayasa çalışmaları, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da çözüm süreci ile ilgili bilgi verdi. Kuzu, başkanlık sisteminin faydalarını anlatırken, küçük partilerin olumsuzluklarını vurguladı. Kuzu, olumsuzlukları anlatırken HAS Parti gafı yaptı.

Milliyet'in haberine göre Kızılcahamam’daki kampta önceki gün ve dün renkli dakikalar ile dikkat çekici tartışmalar yaşandı. Şahin, önceki gün, kampın basına kapalı bölümünde yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili muhalefetle yaptıkları görüşmeler hakkında yaşanan gelişmeleri anlattı. CHP ve MHP ile anayasa yapmanın zor olduğunu belirten Şahin, Ak Parti’nin kendi başının çaresine bakacağını dile getirdi. Masadan kalkan taraf olmak istemediklerini ancak muhalefetin işi sürekli yokuşa sürdüğünü belirten Şahin, uzlaşma müzakerelerinin ardından B ve C planlarını devreye sokacaklarını kaydetti.

ERDOĞAN'IN SAĞINDA BAHÇELİ SOLUNDA KILIÇDAROĞLU

Kuzu ise esprili bir üslupla başkanlık sisteminin Türkiye’ye büyük faydalar sağlayacağını anlattı. Seçim barajı, koalisyon hükümetleri ile yasama ve yürütmenin bitişik olmasının parlamenter sistemin zaafları olduğunu kaydeden Kuzu, renkli örnekler de verdi. Koalisyonun güven açısından riskli olduğunu dile getirirken Kuzu, “Düşünsenize Başbakan Erdoğan’ın sağında yardımcısı olarak Bahçeli solunda yardımcısı olarak Kemal Kılıçdaroğlu” diye konuştu. Kuzu’nun bu örneği gülüşmelere neden oldu.

ATATÜRK ÖRNEĞİ

Atatürk’ün de geçmişte başkanlık sistemini gündeme getirdiğini belirten Kuzu, planlanan başkanlık sisteminin federasyon olmadığını kaydetti. Küçük partilerin olumsuzluklarını anlatırken Kuzu’nun verdiği örnek salonda soğuk bir havanın da esmesine neden oldu.

KURTULMUŞ BEKLEMEDİ!

Kuzu, küçük partilerin boşu boşuna kurulduğunu belirterek, “Yüzde 1’lik oy alan partiler yerine gidip dernek kursalar daha iyi. Dışarıda evlenemeyen insanlar var. Gençleri evlendirme derneği kursunlar. Parti kurmaktan daha iyi” dedi. Kuzu HAS Parti’nin kapandıktan sonra başkaları tarafından tekrar kısa sürede açılmasını da gündeme getirdi. Bu örnekler eski HAS Parti Genel Başkanı olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere geçmişte HAS Parti’de siyaset yapan bazı isimlerin bozulmasına ve şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

Kurtulmuş bu sözlerin ardından soru yanıt bölümüne kalmayarak toplantıda ayrıldı. Kuzu ise toplantının soru yanıt bölümünde Kurtulmuş’tan özür dileyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Kuzu, “Sözlerim yanlış anlaşılmasın özür diliyorum” dedi.


İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU, POLİTİKADA OLAN BİTEN NE VARSA TAKİP ETMEK İÇİN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİMİZİ TIKLAYIN