BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

SURİYE’DE KİMYASAL SİLAHLARI KİM KULLANDI?

ABD ziyaretinin hemen ardından Brüksel’de basın brifingi veren NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen gazetecilerin Suriye’de yaşanan so...

Abone ol

ABD ziyaretinin hemen ardından Brüksel’de basın brifingi veren NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen gazetecilerin Suriye’de yaşanan son gelişmeler ile ilgili sorularını yanıtladı. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair bilgileri bulunduğunu ifade eden Rasmussen bu silahları kimin ve hangi tarafın kullandığına dair net bir bilgi ve kanıtın ise ellerinde olmadığını belirtti.
Rasmussen İsrail’in Suriye’ye yaptığı son hava saldırı konusu ise şöyle konuştu:
"Bu konudaki bilgimiz sizler gibi haberlerden duyduğumuz şeyler. Ancak İsrail’in Suriye’ye müdahale etmesi noktasında özel olarak ek bir bilgimiz yok. Resmi olarak bu eylemlerin gerçekleştirildiğini bilmiyoruz."
’İsrail’in eylemlerini destekliyor musunuz?’ ve ’İsrailli yetkililerle hava saldırıları hakkında görüştünüz mü?’ sorularına ise Rasmussen "Bununla ilgili yorumum yok" demekle yetindi.
NATO’nun Suriye’ye müdahale konusunda pozisyonun değişmediğini de yineleyen Rasmussen, Irak’ta yaşananları ve çıkarılan dersleri örnek vererek "Politik liderler kimyasal silah konusunda kesin ve açık kanıt talep ediyorlar ve bu şekilde de olması gerekir. Ben de böyle düşünüyorum. Bunun için de Birleşmiş Milletler yetkililerinin Suriye’ye girip burada özgürce gözlem yapabilmesi ve rapor hazırlayabilmesi lazım. Ne yazık ki Suriyeli yetkililer henüz böyle bir şeye müsaade etmiş değil" dedi.
NATO- AB ilişkilerine de değinen Rasmussen bu ilişkinin daha ilerlemesi ve derinleşmesi gerektiğini belirterek bunun için de Kıbrıs meselesinin politik olarak çözülmesinin şart olduğunu kaydetti ve adada birleşmiş bir Kıbrıs’ın herkesin politik ve ekonomik çıkarına olacağını bu sayede civarda var olan yeraltı zenginliklerinin de kullanılabileceğini söyledi.
(İHA)