BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

TÜRKLER ASİMİLASYONA TEPKİ GÖSTERDİ

Bulgaristan’da önümüzdeki hafta yapılacak parlamento seçimlerine Bulgaristan Türklerini temsilen katılacak olan Hürriyet ve Şeref Halk Parti...

Abone ol

Bulgaristan’da önümüzdeki hafta yapılacak parlamento seçimlerine Bulgaristan Türklerini temsilen katılacak olan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi ülkede uzun süredir yaşanan asimilasyon politikalarına tepki gösterdi.
Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov yazılı olarak yaptığı açıklamada yükselen işsizlik, Türk ve Müslüman kültürel değerlerinin yitirilmek üzere olduğunu ifade ederek, “Yükselen işsizlik, Türk ve Müslüman kültürel değerleri yitirilmek üzere olan, her tarafı sarmış yolsuzluk ortamında yetişen gençlerimiz hatalı politikalar yüzünden ana dillerini bile doğru öğrenemez hale düşürülmüşlerdir. Babaları gurbete gitmek zorunda kalmış bölünmüş ailelerin çocukları giderek kapatılan köy okullarında güçlükle kaliteli eğitim alabilmektedirler. 23 yıl zarfında ne Türkçe gazete, ne televizyon yayını, ne de sivil toplum kuruluşların sosyal ve kültürel hizmetlerinden yararlanma imkanı bulabilen insanlarımız öz güven ve saygınlığını yavaş yavaş yitirmektedirler. Diğer taraftan maddi durumları anormal bir şekilde yükselen siyasi güce sahip belediye başkanları, milletvekilleri ve parti başkanları halkımızın yaşamından tamamen kopmuş vaziyette otoriter ve baskıcı yöntemlerle idare etmektedirler” dedi.
Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen büyük bir umutla kurulan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’nin seçimlere katılarak Bulgaristan Türklerine yeni bir umut ve heyecan katacağını dile getiren İsmailov, “Yeni ve tertemiz genç kadrolarıyla, halkımızın heyecan ve umutlarıyla kurulan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi seçimlere katılmaktadır. Siyasete alın akıyla, büyük özveri ve sorumlulukla ülkemizin geleceğini sahiplenmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Ahlak ve değerlerimizden güç alarak bizler, halkımızın adını kirleten, onun yıllar boyunca aldıkları güvenini kötüye kullananlar, gerçek amaç ve komünist ajanı kimliklerini gizleyenlere karşı siyasi bir cephe oluşturmuş bulunmaktayız. Bu onurlu davamızda sizlerin olmazsa olmaz desteğinize talibiz. Ancak bu şekilde bölgelerimize iş, aş, eğitim ve sağlık hizmetleri verebiliriz.
Köy ve kasabalarda bıraktığınız akraba, komşu ve dostlarınıza el uzatacağınıza inanıyor sizleri sonsuz saygı, sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum” dedi.
(İHA)