BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

TALİHSİZ ZEHİR TACİRLERİ

Uyuşturucu taşıdıkları ambulansın bozulması sonucu yakalanan çetenin başka üyeleri, bu kez esrar taşıdıkları minibüsün motoru bozulunca Diya...

Abone ol

Uyuşturucu taşıdıkları ambulansın bozulması sonucu yakalanan çetenin başka üyeleri, bu kez esrar taşıdıkları minibüsün motoru bozulunca Diyarbakır’da yakalandı.
Geçen aylarda hasta nakil ambulansı ile 260 kilo uyuşturucu taşıyan ancak ambulans yolda bozulunca çekici yardımıyla götürülürken Kocaeli’de yakalanan iki kişi adli mercilerce tutuklandı. Organize Suçlar şubesi Narkotik Büro ekiplerinin çeteye yönelik takibi ise devam etti. Aynı çeteye üye kişilerin Diyarbakır’dan İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaşan Diyarbakır, İzmir ve Kocaeli Emniyeti ortaklaşa düzenledikleri operasyonla şahısları yakalayarak 157 kilo esrar maddesine el koydu. Çete lideri Yusuf S. (35), uyuşturucuyu ambulansa zulalayarak götürmek istedi. Ambulans şirketi sahibi Semih K. ise önce kabul etti sonra vazgeçti. Bunun üzerine esrar maddesini Lice ilçesinden minibüse yükleyerek yola çıkarmak istedi. Ancak, ambulansta gibi minibüs Diyarbakır’a vardığı sırada bozuldu. Şahıslar çekici çağırmak üzereyken operasyon düzenleyen polis, Yusuf S., Bülent G. ve Süleyman A.’yı gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada 157 klo esrar bulundu.
Üç şahsın alınmasının ardından uyuşturucuyu teslim alacağı öğrenilen Kenan E ile Semih E. İstanbul’da, Ömer G. ise İzmir’de yakalandı. Yakalanan şahıslar Kocaeli’ne getirildi. Semih E. serbest kalırken diğer 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.