BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

"Fesli Deli Kadir Atatürkçü mü oldu?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk karşıtı açıklamalarıyla bilinen tarihçi Kadir Mısıroğlu'yla fena dalga geçti. Kılıçdaroğlu, "Bir de Fesli Deli Kadir biliyorsunuz. Bu aralar hiç sesi çıkmıyor. Atatürkçü mü oldu ne oldu acaba?" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'na ilişkin yorumlarıyla tepki çeken tarihçi Kadir Mısıroğlu için dikkat çekici ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, "Bir de Fesli Deli Kadir biliyorsunuz. Bu aralar hiç sesi çıkmıyor. Atatürkçü mü oldu ne oldu acaba?" dedi.

Kadir Mısıroğlu, bir konuşmasında “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiçbiri olmazdı” ifadelerini kullanmıştı.

Mısıroğlu’nun bir başka videoda da Atatürk heykellerini kastederek “Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz” dediği görülmüştü. Bunun üzerine Kadir Mısıroğlu hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda bir çocuğu kucağına alarak sevdi....

Kadir Mısıroğlu kimdir aslen nereli? Atatürk sözleri

Kadir Mısıroğlu'na soruşturma şoku!