BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Özhaseki’den Kepez-Santral’e övgü dolu sözler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, incelemelerde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’ni örnek bir proje olduğunu söyleyerek, “Baştan sona doğru bir kurgulama.

Abone ol

Her şey mükemmel bir şekilde hesaplanmış. Hiçbir yanlış görmedim. Böyle güzel bir örneği görmekten son derece mutluyum” dedi.

Antalya’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde inceledi. Proje alanını gezen Bakan Özhaseki, yetkililerden proje ile ilgili bilgiler aldı. Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nden övgüyle söz eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bugün burada çok güzel bir kentsel dönüşüm örneği ile karşı karşıyayız. Bizim Bakanlık olarak disipline etmeye çalıştığımız, bir biçim vermeye çalıştığımız, ara ara yanlış uygulamalardan şikayet ettiğimiz noktaların olmadığı ve gerçekten de doğru bir uygulama ile yola çıkılan bir proje ile baş başayız” dedi. 

HER ŞEY MÜKEMMEL

Kepez-Santral Projesi’nde baştan sona doğru bir kurgulama olduğunu belirten Bakan Özhaseki, şunları söyledi: “Bu projelerde bizim en büyük şikayetimiz, daha alt yapıya başlanmadan, hesaplanmadan kabaca yoğunluk artışı verilerek şehirlerin yeniden bir başka sıkıntıyla karşı karşıya bırakılması. Burada baştan sona doğru bir kurgulama var. Öncelikle 3 binden fazla vatandaş yerinde yeniden ev sahibi oluyor. Herkes ev sahibi oluyor. Topluca alan bazlı hesaplandığı için de sosyal donatı alanları baştan sona mükemmel bir şekilde hesaplanmış. İçerde arkadaşların brifing verdiği yerde tek tek bende rakamları teyit etmeye çalıştım, sorular sordum. Doğrusu şu ana kadar burada yanlış gördüğüm bir uygulama yok. Eğer olsaydı da gerçekten de arkadaşlarımı uyarmaktan geri kalmazdım. Başta bütün bu işlerde liderlik yapan Sayın Valimize Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve firma yetkilisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

GÜZEL BİR ÖRNEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, projenin kentsel dönüşüme çok güzel bir örnek olduğunu söyleyerek, “Bizim sıkıntı duyduğumuz alan bazlı dönüşümlerdeki, biraz İstanbul’da biraz başka kentlerde yaşanan sıkıntılar burada yaşanmamış. Burada tek tek dönüşüm yapılarak bina bazlı dönüşümlerin aksaklıkları ortaya çıkmamış. Yeni bir şehir konsepti, vatandaşın rahat edeceği yollar, yeşil alanlar, ticari mekanlar, sosyal donatı alanları hesaplanmış. Vatandaşın neredeyse tamamıyla anlaşma yapılmış. Bu güzel bir şey. Ciddi bir uygulama. Birçok yerde bunlar sağlanamadığı için zaten kentsel dönüşüm akamete uğruyor. Doğrusu böyle güzel bir örneği görmekten son derece mutlu oldum. Bakanlığımıza düşen ne varsa ben de bundan sonra yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJE

Kepez-Santral mahallelerinde dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi inşa ediliyor. Meydanları, göletleri, müzeleri, yeşil alanları, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, hastane, pazar alanlarıyla Antalya, son derece modern ve konforlu bir yaşam alanına kavuşacak. Kepez-Santral mahallesi sakinleri, içinden geçen raylı sistem ile havaalanından hastaneye, Varsak’tan Işıklar’a istedikleri yere ulaşabilecek. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye’ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Proje tamamlandığında Kepez-Santral mahalleleri Antalya’nın en prestijli yaşam bölgesi olacak.