BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  MEDYA

Altaylı'dan 'Türkiye nükleer silah sahibi olmalı' yanıtı

Gazeteci Fatih Altaylı, Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün “Türkiye bir an önce nükleer silah sahibi olmalı" önerisine yanıt verdi.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün “Türkiye bir an önce nükleer silah sahibi olmalı" fikri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İbrahim Karagül dünkü yazısında, "2018 için olağanüstü savunma hazırlığı, gerekirse nükleer silahlanma acil bir hale gelmiştir" demiş, "Bu bir tarih dönüşüdür. Yüzlerce yılda bir kez gelir. Ve o tarih bize geniş bir alan açıyor ve biz bu alanı dolduracağız" sözlerini kullanmıştı."

"KUZEY KORELEŞTİRME"
Karagül'ün yankı uyandıran çağrısına yanıt Fatih Altaylı'dan geldi. Habertürk gazetesinde "Nükleer kabus" başlıklı köşe yazısında Altaylı, "Bir nevi Türkiye’yi “İranlaştırma” ya da “Kuzey Koreleştirme” sürecine davetiye." ifadelerini kullandı.

"ŞAKA OLDUĞUNA İNANMAK İSTİYORUM"
Bu çağrıyla Türkiye’nin kuyusunu kazmak için bekleyenlere ve FETÖ lobisine “duble kaymaklı ekmek kadayıfı” ya da “çift jokerli el” verilmiş olacağını savunan Altaylı, "Ben İbrahim Karagül’ün yazısının “şaka” olduğuna inanmak istiyorum. Yok eğer ciddi ise çok ciddi bir karabasana neden olabilir." diye yazdı.

BUNU NEREYE ATACAĞIZ?
"Hadi diyelim ki İbrahim Karagül’ün istediği oldu ve Türkiye bir nükleer silah üretti." diyen Altaylı, "Bunu nereye atacağız?" diye sorduktan sonra yazısına böyle devam etti:

"Suriye’ye mi, Irak’a mı, İran’a mı, Rusya’ya mı, Bulgaristan’a mı, Yunanistan’a mı, İsrail’e mi? Çünkü daha öteye atmamız pek mümkün değil. Böyle bir nükleer gücü kullanabilmek için bir yandan da orta menzilli balistik ya da cruise füzesi yapmamız gerek. Yapılmaz değil elbet ama boyacı küpüne sokup çıkarıp yapmak da mümkün değil."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı