BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fenerin formülü 4X3=17

Üç puan gerideki lig ikincisi Fener'de hedef, 4 maçta 3'er puan alıp 17'nci kez şampiyon olmak...

Abone ol

F.Bahçe, G.Saray'ın 3 puan gerisinde ikinci sıraya düştü. Ama kaderleri kendi ellerinde olan sarı-lacivertliler, son 4 maçta 3'er puan alıp 17. şampiyonluğa ulaşmaya kararlı.

Ligde son 4 haftaya girilirken zirvedeki tablo tersine döndü. Uzun süre Fenerbahçe'nin kaçtığı Galatasaray'ın kovaladığı ilk ikide şimdi roller değişti. Haftayı Vestel Manisa deplasmanında aldığı 5-3'lük yenilgi ile kapatan Fenerbahçe, önceki gün Rize'yi 4-2 mağlup eden ezeli rakibine 3 puan farkla liderliği kaptırdı. Ancak Fenerbahçe adına henüz umutlar azalmış değil. Çünkü önümüzdeki cumartesi günü oynanacak derbi, hâlâ şampiyonluk için belirleyici özellik taşıyor.

MAKAS OPERASYONU
Göbeklerini kesecek makasın kendi ellerinde
olduğunu düşünen sarı-lacivertli takım, zirvenin formülünü de belirledi. Buna göre Fenerbahçe, cumartesi günü Şükrü Saracoğlu'nda Galatasaray'ı yenerek liderlik koltuğunu geri alacak. Ardından oynayacağı üç maçta da 3'er puan alarak üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaşacak. Derbiyi Fenerbahçe kazanırsa Galatasaray son 3 haftada ne yaparsa yapsın sonuç değişmeyecek. Çünkü ikili averajda Fenerbahçe'nin üstünlüğü olacak.

'KUPA DA BİZİM OLACAK'
Fenerbahçeliler, bu sezon sadece lig şampiyonluğuyla idare etmeyi de düşünmüyor. Bir başka önemli hedef de Türkiye Kupası... Kanarya, deplasmanda 4-0 kazandığı maçın rövanşında mucize olmazsa finale yükselecek. Ve yine çok büyük olasılıkla Beşiktaş'la kapışacak. Yani Türk futbolseverler, bir sezonda bir büyük derbiye daha şahit olacak. Fenerbahçeliler'in amacı, ligde G.Saray'ı, kupada da Beşiktaş'ı geçerek son zamanlarda yaşanan tartışmaları sahada kapatmak.