BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL

Feneri kabus dolu günler bekliyor

Şampiyonlukla birlikte Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım biletini de Bursaspor’a bırakan F.Bahçe, devler arenası için zorlu rakiplerle karşılaşacak.

Abone ol

Fenerbahçe’nin ligin son haftasında şampiyonluğu kaybetmesi camiaya büyük şok yaratırken, önümüzdeki yıl için de büyük darbe oldu.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre  Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitme hakkını Bursaspor’a bırakan Sarı-Lacivertli ekip, devler arenasına girmek için zorlu bir yoldan geçecek. 2 ön eleme oynayacak Fenerbahçe, önündeki ilk engel olan 3. ön eleme turuna seribaşı olarak katılacak.

Kanarya’nın bu turdaki rakipleri büyük ölçüde netleşmiş durumda. İskoçya’dan Celtic, Yunanistan’dan PAOK, İsviçre’den Young Boys ve Belçika’dan Gent Fenerbahçe’nin yoluna çıkması kesinleşen 4 takım... 5. takım ise Romanya Ligi’nde gelecek habere göre belli olacak.

Romanya’da 2. sırada bulunan ve Devler Ligi’ne çok yakın olan Unirea, son iki maçında küme düşme hattındaki rakiplerini dize getirdiği takdirde, seribaşı ekipler arasına adını yazdıracak. Bu durumda F.Bahçe’nin 3. ön eleme içinde 5. muhtemel rakibi Portekiz’den Braga olacak. 3. ön eleme turunda ilk maçlar 27-28 Temmuz, rövanşlar ise 3-4 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

EN TEHLİKELİSİ SEVILLA

3. ön eleme turunda ‘dişine göre’ rakipleri geçmesi halinde, Fenerbahçe için asıl sorun ortaya çıkacak. 2010-11 sezonunda UEFA  klasmanında 54 bin 890 puanla sahne alacak olan Sarı-Lacivertliler, 4. ön eleme turunda seribaşı olma şansını kılpayı kaçırıyor.

F.Bahçe gibi 2 ön eleme oynayacak takımlardan Zenit ve Ajax, sürpriz bir şekilde 3. ön eleme turunda elenmezse, Kanarya seribaşı olamayacak. Bu durumda Fenerbahçe’yi bekleyen muhtemel rakipler de sertleşecek.

Sarı-Lacivertliler’in, Devler Ligi kapısındaki muhtemel rakipleri İspanya’dan Sevilla, Almanya’dan Werder Bremen, Rusya’dan Zenit Saint Petersburg, İngiltere’den Tottenham ve Hollanda’dan Ajax olacak. Temsilcimizin Şampiyonlar Ligi’ne katılıp katılamayacağını belirleyecek 4. ön eleme turu maçlarının tarihi ise 17-18 Ağustos ile 24-25 Ağustos olacak.

3. ÖN ELEME TURU
MUHTEMEL RAKİPLER
S.Braga (Portekiz)
Celtic (İskoçya)
PAOK (Yunanistan)
Young Boys (İsviçre)
Gent (Belçika)

4. ÖN ELEME TURU
MUHTEMEL RAKİPLER
Sevilla (İspanya)
W.Bremen (Almanya)
Zenit (Rusya)
Tottenham (İngiltere)
Ajax (Hollanda)