BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  GÜNCEL

Taraftarlar Daumu linç edecekti!

Karşılaşma sonrası büyük olaylar yaşanıyor. Fenerbahçeli taraftarlar, polise ve Trabzon taraftarına taş yağdırıyor.

Abone ol

Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması sonrası, büyük hayal kırıklığına yaşayan Fener taraftarları olay çıkardı. Kadıköy sokaklarında, güvenlik güçlerine taş yağdıran taraftarlar ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Bir grup taraftar Daum'a saldırırken, onlarca kişi gözaltına alındı. Kocaeli'nde olaylar çıktı, Diyarbakır'da Bursa'ya öfke yağdı. İşte dev karşılaşma sonrası yaşanan olaylar;

Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak, şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe'de öfkeli taraftarlar, tribünleri ateşe verdi.

Maçın ardından ilk etapta Türk Telekom kale arkası tribününde irili ufaklı yakılan ateşlerin ardından bu kez, taraftarlar maraton üs tribününde de yangın çıkardı.

Özellikle maraton üst tribününün bir bölümündeki alevler büyük bir alana yayılınca stat görevlileri korkulu dakikalar yaşadı. Bu tribünde iki ayrı noktada büyüyen alevlere saha içine giren itfaiye ekipleri müdahale ederken, ekiplerin yangını söndürmekte zorlandığı görüldü.

FUTBOLCULARI POLİS KURTARDI

Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından yaşanan olaylar sonucu her iki takım oyuncuları stadı polis minibüsleriyle terk etmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın sona ermesinden sonra iki saati aşkın bir süre zorunlu olarak statta kalan Fenerbahçe ve Trabzonspor takımları, polisin yardımıyla ancak stattan ayrılabildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan ayrılan ilk takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavilililer kendileri için tahsis edilen polis minibüsleri içinde otellerine çıkış yaparken, Trabzonspor otobüsü ise otoparkta kaldı. Fenerbahçe takımı da güvenlik nedeniyle otobüsünü kullanamadı. Sarı-lacivertli takımın bazı oyuncaları yine polis minibüsüyle tesislere hareket etti. Ancak Fenerbahçe takımının tamamının bu minibüse binmedikleri görülürken, bazı oyuncaların kendi araçlarıyla stattan ayrılmayı bekledikleri ifade edildi.

CANLI YAYIN ARACINA SALDIRDILAR

Fenerbahçe'nin Trabzonspor karşısında aldığı beraberlikle yitirdiği şampiyonluğun ardından sarı-lacivertli taraftarların tepkileri sürerken, öfkeli taraftarlar canlı yayın araçlarına saldırdı ve gazetecilerin görüntü almasına izin vermedi.

Fenerbahçeli taraftarlar maçın bitiş düdüğünün ardından Bağdat Caddesi'nde görev yapan ajansların ve çeşitli televizyon kuruluşlarının canlı yayın araçlarına saldırarak basın mensuplarının görev yapmasını engelledi.

Anadolu Ajansı canlı yayın aracının ön camını şişe ve tekmelerle kıran öfkeli taraftarlar, TRT'nin canlı yayın aracının da çanak antenini kırdı. DHA canlı yayın aracına da hasar veren taraftarlar, DHA kameramanı Cengiz Çoban'ı da tartakladı.

TİRÜBÜNLERDE YÖNETİME İSYAN
DAUM'A ÇİRKİN SALDIRI

[PAGE]

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Süper Lig'in son haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalıp, Bursaspor'un da Beşiktaş'ı 2-1 yenmesiyle şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe'de taraftarlar Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 'yönetim istifa' şeklinde tezahüratlarda bulundu.

FENER TARAFTARLARI YARALANDI

Stadın hemen yanında büyük olaylar yaşandı. Onlarca yarayı taraftar var ve hemen otopark girişinde tedavi altına alındı. Polis yoğun bir mesai harcadı. Çıkan olaylarda çok sayıda taraftarın gözaltına alındığı belirtildi.

TARAFTAR ODAYI BASTI DAUM'U İSTEDİ

Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzonspor ile 1 - 1 berabere kalarak şampiyonluğu kaçırmalarının öfkesini Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Christoph Daum'dan çıkarmak istedi. Maçın ardından stad içinde ve dışında büyük olaylar çıkartan taraftarlar, basın toplantısı odasını bastı.

Yaklaşık 5 kadar Sarı-lacivertli taraftar, güvenlik güçlerini aşarak her iki takım teknik direktörünün de açıklama yapacağı basın toplantısı odasının bulunduğu bölüme geldi. Basın toplantısı odasının önüne gelerek kapıyı yumruklayan taraftarlar, zorla içeri girmeye çalıştı. Güvenlik görevlileri kapıyı açmakta tereddüt edince yumrukların sayıları arttı. Bu sırada bazı mensupları da kaçarak, toplantı odasından başka odaya doğru geçtiler. Yumrukların artması sonucu kapıyı açan güvenlik görevlisine 2-3 taraftar müdahale etti ve bağırarak, Fenerbahçe Teknik Direktörü Dauma' tepki gösterdi. Daha sonra odaya gelen polisler, öfkeli taraftarları basın toplantısı odasından uzaklaştırdı.

OTOMOBİL LİNÇ EDİLMEKTEN ZOR KURTULDU

Caddeden geçmeye çalışan bir otomobil linç edilmekten son anda kurtuldu. Sürücünün bayan olduğu gözlenen otomobil kaçmaya çalışırken bir kişiyi ezdi.

Fenerbahçe-Trabzonspor derbisini statta izleyemeyen taraftarlar Bağdat Caddesi'ne kurulan dev ekrandan maç heyecanını yaşıyor. Dev ekran önünde toplanan binlerce taraftarın coşkusu caddeye taştı. Caddedeki trafiği aksatan taraftarlar, maç izlendiği sırada aralarına dalan bir kadın sürücüyü linç etmek istedi.

Taraftarların arasından bir kişiye çarpan kadın sürücü kalabalık taraftar grubundan kaçmaya çalışırken Cihan Haber Ajansı'nın canlı yayın aracına çarptı. Taraftarların saldırısına uğrayan ve camları kırılan otomobil kalabalık grubun arasından hızla uzaklaştı.

Karşılaşma sonrası yaşanan olayların ardından güvenlik nedeniyle Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in basın toplantısına katılmadıkları öğrenildi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçeli taraftarlar arasında çıkan büyük olaylara polis ateşle müdahale etti.

Maçın bittiği andan itibaren Beşiktaş-Bursaspor maçının 2-2 berabere bittiği anonsu ile saha içine akın eden taraftarlar, daha sonra gerçeği öğrenince çileden çıktılar.

Özellikle kale arkası tribünlerde çıkan olaylarda birçok taraftar yaralanırken, polis olaylara müdahale etti. Polis müdahalesinde havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Gelen bilgilere göre birçok taraftarın yerlerde olduğu ve yaralı sayısının da fazla olduğu bildirildi.

Yaralı taraftarların Florence Nightingale hastanesine kaldırıldığı ve hastanede izdiham yaşandığı da gelen bilgiler arasında.

TAKSİM'DE TARAFTARLAR GERİLDİ
DİYARBAKIR'DA İSYAN VAR

[PAGE]

TAKSİM'DE TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK

Taksim'de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve şampiyon Bursaspor'un taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Taraftarlar arasında sözlü atışmalarla başlayan tartışma gerginliğe dönüştü. Birbirini iten taraftarları polis ayırdı. Çevik kuvvet polisleri taraftarlar arasında kordon oluşturdu. Yaşanan itiş kakış sırasında karşı takım taraftarından yumruk yiyen öfkeli bir genci ise polis sakinleştirmekte güçlük çekti. Polisler tarafından yere yatırılan genç, ardından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Burnuna yumruk atıldığını anlatan genç, karşı takım taraftarlarının peşinden gitmek istedi. Öfkeli genç polisin uzun süren ikna çabalarının ardından meydandan uzaklaştırıldı.

FENER FORMASINI YAKTILAR

Bursapor'un şampiyon olmasından sonra bir grup Kocaelispor taraftarı, kent merkezinde Fenerbahçe forması yaktı, ardından da Fenerbahçe forması giyen taraftarları kovalayıp tartakladılar.

Maçın bitiminden sonra kent merkezine giden yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, Fethiye Caddesi girişinde bir araya geldi. Kocaelisporlu taraftarlar, bu arada gösterilerde bulundular, Trabzonspor karşılaşmasını formalarıyla izleyen Fenerbahçeliler'in yollarını kesip zorla üzerlerindeki formaları çıkarttırdılar.

Bu arada bazı Fenerbahçelileri kovalayan taraftarlar, bazılarını da tartakladılar. Taraftar grubu, daha sonra Cumhuriyet Parkı’na giderek Fenerbahçeli bir taraftarın üzerinden çıkarttıkları formayı çakmaklarla ateşe verip tutuşturduktan sonra üzerine bastılar. Polisin araya girmesiyle olaylar önlendi. Grup daha sonra dağıldı.

DİYARBAKIR'DA BURSA'YA TEPKİ

Bursa'nın şampiyon olması ile sonrası tüm Türkiye'de sevinç kutlamaları yapılırken, Diyarbakır'da toplanan bir grup Diyarbakırspor taraftarı, Bursa aleyhine küfürlü tezahüratta bulundu.

Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan kalabalık taraftar grubu, önce Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer aleyhine slogan atıp istifa çağrısında bulundu, ardından yolu trafiğe kapatan gruba polis, biber gazı ile müdahale etti. Biber gazının etkisiyle bazı küçük çocuklar gazdan etkilendi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemi altında tepki gösterisinde bulunan taraftar grubu bir süre sonra dağıldı.

Daha sonra maçların izlendiği Belsa Plaza İş Merkezi'ni basan yaklaşık 100 kişilik grup, burada da Fenerbahçe taraftarlarını kovaladı. Bir yandan çığlık çığlığa koşan taraftarları kovalayan grup, diğer tarafta iş merkezlerindeki dükkanlara saldırdı.

Olay bu şekilde yaklaşık 1 saat sürdü. Daha sonra gelen Çevik Kuvvet ekipleri, grupları dağıttı.