BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak a sağlık taramasına devam

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü koruyucu hekimlik kapsamında yapılan sağlık taramalarına aralıksız devam ediyor.

Abone ol

Gültepe ve Ege Mahallesi’ndeki taramalardan sonra Saadet Mirci Semt Merkezi’ndeki vatandaşların da ücretsiz olarak tüm kalp, tansiyon, kolesterol ve çeşitli kan tetkikleri yapılarak doktor kontrolünden geçiriliyor.

Konak Belediye Başkanı Dr Hakan Tartan, Atatürk Devlet Hastanesi ve KETEM ile işbirliği yaparak kadınlara kanserden korunma yollarını anlattıklarını belirterek; “Yaş grubuna uygun olarak ücretsiz mamografi ve smear tetkikleri de yapılıyor. Çeşitli konularda hazırlanmış sağlıkla ilgili eğitim broşürlerimizi de halka dağıtıyoruz” dedi.

Çocuklara da Sağlık İşleri Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak beslenme, egzersiz ve hijyen eğitimi yaptığını ifade eden Başkan Tartan, diyetisyen Meltem Mutlu’nun ilköğretim öğrencilerine semt merkezinde eğitim vererek, eğitici kitaplar dağıttığını söyledi.

Tartan, “Yine Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ve Gediz Tıp Merkezi Göz Polikliniği ile ortaklaşa yaptığımız çocukların göz taramaları devam ediyor. Göz bozuklukları tespit edilen çocuklar hastanelere yönlendirilerek erken tedavi almaları sağlanıyor” dedi.