BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fenerden Kartala misilleme

Fenerbahçe, hafta sonunda yapacağı derbi maça, siyah-beyazlı taraftarın gelmesini istemiyor.

Abone ol

 AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, ligin ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçta kendi seyircilerinin alınmadığını hatırlatarak, ''İlk maça, alınan karar gereği taraftarımız gelmemişti. Eğer eşitlik ilkesi varsa, Beşiktaş seyircisi de bizim stadımıza gelmemeli'' dedi.

Derbi maçla ilgili önümüzdeki günlerde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının yapılacağını ifade eden Özdemir, ''Toplantıda bu konu görüşülecektir. Haksız bir rekabete meydan verilmemesi için Beşiktaş taraftarının bizim maça gelmemesi lazım'' diye konuştu.

''BİZ DE BEŞİKTAŞ'I KENDİ SAHASINDA YENDİK''

Nihat Özdemir, Beşiktaş ile yapacakları maçı, geçen sezon kendi sahalarında 4-3 yenildikleri maçın rövanşı olarak görmediklerini söyledi.

''Geçen sezon geçmişte kaldı'' diyen Özdemir, ''Bu maçı, 4-3'lük maçın rövanşı olarak görmüyoruz. Biz de bu sezon ilk yarıda Beşiktaş'ı kendi sahasında yendik'' dedi. Nihat Özdemir, Beşiktaş'ın ligdeki durumunun derbi maç için ölçü olmayacağını ifade ederek, ''Sonuçta bu bir derbi maç. Beşiktaş her derbiye hazırlandığı gibi bu derbiye hazırlanacaktır. Şampiyon olmamız için bu maçları almamız gerektiğini düşünüyorum. Derbi maç dostça, kardeşçe geçmeli'' diye konuştu.

''52 BİN KİŞİLİK STADI BUGÜNLER İÇİN YAPTIK''

Derbi maçta taraftar desteğine çok ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Özdemir, Fenerbahçeli taraftarları Beşiktaş maçına davet etti. Nihat Özdemir, derbi maçta stadın dolmasını beklediklerini dile getirerek, ''Beşiktaş maçında tribünler dolmalı. 52 bin kişilik stadı bugünler için yaptık. Desteğe ihtiyacımız var'' dedi.

''ANKARA'DA İKİNCİ DEVRE İYİ OYNADIK''

Sezonun ilk yenilgisini aldıkları Ankaraspor maçında ilk yarıda iyi oynayamadıklarını belirten Nihat Özdemir, ikinci yarıdaki iyi oyunlarının galibiyete yetmediğini söyledi.
Maçın ikinci devresinde 10'a yakın net gol pozisyonu bulduklarını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

''Bu pozisyonları değerlendiremedik. Ankaraspor 3 pozisyon buldu, 2'si gol oldu. 3 puan kaybettik, ancak iki önemli deplasmanı bitirdik. 3 puanlık sistemde puan farkının önemli olmadığını her zaman vurguluyoruz. Hiçbir zaman rehavete kapılmamak lazım. Artık maçlar ilk devredeki gibi olmuyor. Her takım kümede kalmak için büyük mücadele ediyor.''

''GALATASARAY'IN PUAN KAYIPLARIYLA İLGİLENMİYORUZ''

Fenerbahçe'nin yenildiği haftada Galatasaray'ın Sivasspor ile berabere kalmasıyla ilgili olarak Özdemir, ''Galatasaray'ın puan kayıplarıyla ilgilenmiyoruz'' dedi.

Şampiyonluk yolunda bundan sonra puan kaybetmemeleri gerektiğini vurgulayan Nihat Özdemir, ''Kalan 13 maçın hepsini final havasında oynayacağız. Galatasaray da bizim sahamıza gelecek. İkinci yarıda derbileri kendi sahamızda oynayacağız, ama bu maçların sonucunun ne olacağı belli olmaz. Şampiyonluk yarışı kolay olmayacak, büyük mücadeleye sahne olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.