BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
HABER /  SPOR

Fenerbahçeye ne gerekiyor?

Aurelio'nun gidişi Fenerbahçe'nin asıl sorununu ortaya çıkardı. Bu mesele de camianın kanayan yarası..

Abone ol İNTERNETHABER- Görüldü ki Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin mali yapısını bozacak bir transfere asla izin vermiyor.

En çarpıcı örnek Aurelio ve Zico’nun gidişleri.. Meğer bu iki isim dünyaları istemişler.Zico’nun yıllık maliyeti 4.750 milyon, Aurelio ise 4 milyon euro. 

Aurelio’nun gidişine birçoğumuz duygusal açıdan baktı. Eğer Brezilyalı oyuncuya boğun eğilseydi, kulüp önü alınamayacak bir darboğaza girme riskiyle karşı karşıya kalacaktı.

Buraya kadar güzel ama eksik kalan önemli bir şey var. Kulüp kendi alt yapısından oyuncu yetiştirme fakiri. Eğer yabancılar pahalıysa ki pahalı, o takdirde yerli Aureliolar yetiştirmek zorunda Fenerbahçe..

Takımın 11'in yıldız oyuncudan kurması mümkün değil. Yabancı oyuncuların çokluğu bu kulüpte futbolcu fiyatlarını hayli şişirdi. Astronomik ücretlerle oluşan uçurumun sonuçlarını hesap eden var mı?

Buradan şu sonuç çıkıyor. Fenerbahçe’yi kurtaracak tek yol alt yapı. Yetenek vaat eden ve Fenerbahçe kimliği aşılanmış hırslı gençlerin oynatılması. Bunun dışındaki her yol krize gebedir.

Kendi içinden yetiştirdiği takımına sahip çıkan sembol futbolcuların yetişmesi şart. Böyle futbolcular takım için can simididir zor zamanlarda.

Semih’te bunu gördük.Az paraya sahada fazlasını veren bir futbolcu. Onun gibi üç futbolcu daha olsa bu takım neler yapar gerisini siz düşünün.

Önümüzde Galatasaray örneği var. Son 16 senede kazandığı başarılarda bu futbolcuların payını kim inkar edebilir.. Yeni Cemil Turanlar, Can Bartular Lefterler yetiştirmeli bu kulüp.

Aksi halde taraftarlar her sene kapris yapan, fiyat artıran yıldızların nazını çekmek zorunda. Bozulan transfer dengesi, kanserli hücrenin yayıyması gibi takımı yiyip bitirecektir.