BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  SPOR

Galatasarayda şok istifa

Galatasaray Yönetimi istifa haberi ile sarsıldı. İşte istifanın perde arkası.

Abone ol

Galatasaray Yönetim Kurulu ve Başkan Adnan Polat, geçtiğimiz gün yapılan Divan Kurulu'nda başta Aslantepe olmak üzere birçok konu hakkında aldıkları güven oyunun ardından beklenmeyen bir istifa ile karşılaştı. Yönetimin Aslantepe Spor Kompleksi Yapımı Ve Gayrimenkullerden Sorumlu Üyesi Ve Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, bu yönetimde daha fazla görev almak istemediğini ifade ederek, Başkan Adnan Polat'a istifa mektubunu gönderdi.

Işın Çelebi'nin istifasının nedeni Başkan Adnan Polat'ın uzun süren çalışmaları sonucu minimum 150 milyon dolarlık kredi için anlaşma sağladığı Goldman Sachs firması ile yapılacak anlaşma olduğu öğrenildi.

Çelebi'nin, Goldman Sachs firmasından alınacak minimum 150 milyon dolarlık kredinin maliyeti ile ilgili sıkıntılarının olduğunu ve kendisinin böyle bir sözleşmeye onay vermeyeceği öğrenildi. Çelebi gizlilik anlaşması nedeniyle ayrıntıları Divan Kurulu'nda da açıklanmayan kredi sözleşmesinin; geri ödemesinin kulüp için büyük sıkıntılar doğurabileceğini düşünüyor.

İstifa Galatasaray camisasında büyük yankı bulurken, herkes Çelebi'nin istifasıyla beraber Aslantepe projesinde bir gecikme olup olmayacağını merak ediyor. Ancak Galatasaray'a yakın kaynaklar istifanın projeyi yavaşlatmayacğı konusunda hem fikir.

Bu arada Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Goldman Sachs firmasından 300 milyon dolar teminatla alınacak minimum 150 milyon dolarlık kredinin incelenmesi için önümüzdeki hafta başına kadar bir komisyon kurulacağını açıkladı. Bu komisyon üyelerinin mali konularda yetkin olan divan üyeleri arasından seçileceği ve komisyonun 4 veya 5 kişiden oluşacağı belirtlidi. Komisyon, Goldman Sachs ile yapılacak antlaşmanın şartlarını 18 Ekim'de yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi inceleyerek raporunu divan üyelerine sunacak. Yönetim kurulunun gizlilik anlaşmasını göz önünde bulundurarak, bu komisyona yardımcı olmak amacıyla anlaşmanın şartlarını açıklayıp açıklamayacağı ise merak konusu.